Takip Et

SON DAKİKA

“Hekim sağlık çalışanı değil midir?”

14 Ocak 2021, Perşembe 12:32

     


Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, “Girişim ve taleplerimize rağmen Sağlık Bakanlığının, Veteriner Hekimleri sağlık çalışanı olarak değerlendirmeyerek Kovid-19 aşılamasında öncelikli grupta yer vermemesi kesinlikle anlaşılabilir değildir” dedi.

Ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik koronavirüs aşılarına başlandı. Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, Veteriner Hekimlerine öncelik verilmemesini tepki gösterdi.

“BU HATANIN TELAFİ EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Sağlık Bakanlığına aşı önceliği için taleplerine iletmelerine rağmen kendilerine Kovid-19 aşılamasında öncelikli grupta yer vermemesi anlaşılabilir bir durum olmadığını dile getiren Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, “Yerli ve milli Kovid-19 aşı geliştirme çalışmalarında, büyük özverilerle, çok önemli aşamalar kaydeden Veteriner Hekim Bilim İnsanlarımızın ve tüm Veteriner Hekimlerimizin halk sağlığı alanında yapmış olduğu büyük çalışmalar ortadayken bu kutsal meslek grubunun sağlık çalışanı olarak değerlendirilmeyerek, öncelikli aşılanması gereken gruba dahil edilmemiş olmasının elle tutulur bir yanı yoktur. Sağlık Bakanlığımızdan acil şekilde bu hatanın telafi edilmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundu. (KARDELEN ÇERÇİ) 







 
Son Eklenen Haberler