Takip Et

SON DAKİKA

Belgesi olmayanlar ticaret yapamayacak

13 Temmuz 2020, Pazartesi 15:41

     


İkinci el motorlu araç ticareti yapan galeri sahipleri ile çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için Nazilli Ticaret Odası (NTO) ve Meybem A.Ş işbirliğinde sınav ve belgelendirme hizmeti devam ediyor.

NTO Başkanı Nuri Arslan, 31 Ağustos 2020 tarihinden sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlarIN araç alım-satım işlemi yapamayacağını söyledi.

MEYBEM A.Ş ile yapılan anlaşma neticesinde, NTO üyelerinin meslek sınavı niteliğinde yapılan sınavlar teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı yapılıyor. Motorlu araç satışı yapan işyeri sahipleri ile çalışanların katıldığı sınavlarda başarılı olanlar ustalık belgesi yerine geçen mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Nazilli’de altıncısı yapılan galericiler ile ilgili mesleki yeterlilik belgesi sınavına halihazırda bu işi yapan meslek mensupları ile yakın gelecekte yapmayı düşünen kişiler katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; “Nazilli Ticaret Odası yakın tarihte zorunluluğu başlayacak Emlakçılık , Galericilik gibi mesleklerde belgelendirme hizmeti vermeye devam etmektedir. Motorlu Kara Taşıtları sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ile yakın bir zamanda işyeri açmayı düşünen kişilere yönelik yaptığımız sınavda başvurular devam etmektedir. Sınava giren tüm adayların başarılı olarak belgelerini almalarını temenni ediyorum. Sadece bu konuda değil, ağır ve tehlikeli işlerin genelinde Sınav ve Belgelendirme hizmeti vermekteyiz” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları Nazilli Ticaret Odası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan yetki alan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri -MEYBEM A.Ş işbirliğinde Nazilli Ticaret Odası’nda yapılıyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler