Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı kadınlardan ‘Mesleki Yeterlilik’

12 Ağustos 2020, Çarşamba 12:31

     


Güzellik uzmanlığı alanında hizmet veren işletmeler ile çalışanlar için zorunlu hale getirilen ‘Mesleki Yeterlilik’ belgesini almak isteyenler, Aydın’ın tek Akademisine yoğun ilgi gösteriyor. Sektör dışından meslek edinmek isteyen kadınlar da, bu kurslara başvuruyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Haziran ayında Efeler Kemer Mahallesinde faaliyete başlayan Kadriye Kakız Akademi güzellik uzmanlığı alanında hizmet veren çalışan ve işletmeciler için zorunlu hale getirilen ‘Mesleki Yeterlilik’ belgesi için Akademi kurslarına yoğun talep ile başladı.

Akademiye yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden İşletmeci Kadriye Kakız, “Derslerimizin başlayalı bir buçuk ay oldu. Eğitimlerimiz muazzam iyi gidiyor, beklentilerimizin üzerinde bir talep var. Aydın’da sektördeki çok büyük bir açığı doldurduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü sektörde kalifiye eleman açığı çok fazlaydı. Kursiyerler belge alabiliyordu ancak aldıkları belgenin içi boş olabiliyordu. Kursiyerlerimiz heyecanlı ve şaşkın. Aydın’da yaşadıkları şehirde bu eğitimi alabilmeleri onlar için velinimet oldu. Çalışan ve çalışmayı düşünen kursiyerlerimiz istedikleri zaman bize sorularını, takıldıkları noktaları sorabiliyorlar. Buda kursiyerlerimiz için büyük bir avantaj” dedi.

Akademi’de güzellik uzmanlığı, lazer epilasyon cihazı kullanımı, ipek kirpik uygulama, protez tırnak uygulama, kalıcı makyaj uygulama, temel, profesyonel ve efekt makyaj uygulama eğitimleri olduğuna vurgu yapan Kakız, “Derslerimizi bütün detayları ile işliyoruz. Örneğin ‘Altın oran kaş tasarımı’ eğitimini almış öğrencinin buradan çıktıktan sonra bu uygulamayı yapamama şansı yok. Ayrıca, kuaförlük için bir sınıf daha açıyoruz. Onun kayıtlarına başladık. Talep çok yoğun ve çok iyi. Biz Kadriye Kakız Akademi olarak bu yoğunluktan çok memnunuz ve daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bize yapılan geri dönüşler de ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Kendi meslektaşlarımın ‘kursu bitiren kalıcı makyaj uygulayıcısı, profesyonel makyaj uygulayıcısı, protez tırnak uygulayıcısı var mı?’ talepleri, beni mutlu ediyor. Çünkü ciddi bir sektör açığını tamamlamış olduk. Kadına hizmet asla durmaz. Durmuyor, durmayacakta. Durum ne olursa olsun kadına hizmet hep vardır. Bu sektör can alıcı bir sektör. Her daim isterseniz iş yeri açabilir, isterseniz faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışabilirsiniz. Ama asla iş kaygısı yaşamazsınız. Böyle güzel bir mesleğin içinde çok güzel ve başarılı uzmanlar yetiştireceğiz. Aydın merkezden, Manisa’dan, Kuşadası’ndan ve diğer ilçelerimizden de öğrencilerimiz var. Bu bizi çok mutlu ediyor. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurum ve çok büyük. Kontenjan usulü kurslarımızı açıyoruz. Kontenjanlar doldukça yeni sınıflar açıyoruz. Okulumuz büyük olduğu için kontenjan sıkıntısı yaşamıyoruz. Her uygulama dersinin sınıfları ayrı. Ayrı dersliklerde ayrı ayrı eğitimlerimizi veriyoruz. Her eğitimin saati ve gün sayısı farklı. Bu eğitimleri tamamlayan her kursiyerimiz belge sahibi olabiliyor” İfadelerini kullandı.

MEZUN OLDUKTAN SONRA DA YANLARINDAYIZ

Tek düşüncem belgeli değil donanımlı uzmanlar olması diyen Kakız, “Sektörde eksikliğini gördüğüm, okulu açmadan önce ve okulu açmaya karar verdiğim dönemde tek düşüncem sadece belgeli uzman değil donanımlı uzamanlar olmasıydı. Teori dışında uygulamada da başarılı uzmanlar olması. Hep hayalini kurduğum buydu aslında ve bu benim her daim tüylerimi diken diken ediyor. Öğrencilerimizi uygulama derslerinde adım adım ilmek ilmek işliyoruz. Sadece eğitim verip geçmiyoruz. Onların olduğunu biz görene kadar eğitimlerimize devam ediyoruz. Ve sonuç olarak başarılı estetisyenler, güzellik uzmanları yetiştireceğimize eminiz. Kursiyerlerimizin eğitim süresi dolduktan sonra da her türlü sorularını cevaplamak, yardımcı olmak adına öğretmenlerimizle birlikte kursiyerlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

“AMACIM, İNSANLARIN ESTETİK KAYGILARINA DOKUNUŞ YAPMAK”

Kadriye Kakız Akademi kursiyerlerinden Ayşe Alkan Durur, akademiye başlama amacının tamamen ilgisinden kaynaklı olduğunu ifade etti. Ayşe Alkan Durur, “29 yaşındayım. Uzman biyoloğum aynı zamanda biyoloji öğretmeniyim. Benim eğitimlere başlayalım bir buçuk ay oldu. Şuan güzellik uzmanlığı eğitimi alıyorum. Teorik ve uygulama derslerimizi birlikte yürütüyoruz. Aynı zamanda protez tırnak, kalıcı makyaj gibi birkaç farklı dalda da eğitim almak istiyorum. Hangisine yatkınlığımız ve ilgimiz varsa onları tercih ediyoruz. Kadriye Kakız Akademi de bu anlamda çok fazla imkan sunuyor. Bir çok kadının başvurmak istediği bir yol aslında bu meslek. Benim geliş amacım tamamen ilgimin çok fazla yoğun olması ve yapabileceğime olan inancım. Biliyoruz ki Aydın’da çok fazla bu konuda destek alamıyorduk. Akademimiz yoktu ama artık bu imkanımız var. Modern dünyanın getirisi ile birlikte estetik kaygılarımızda arttı. İnsanların estetik kaygılarına biraz olsun dokunuş yapabilmek. Onların kaygılarını yok edebilmek. Ortaya kaliteli bir sonuç çıkarabilmek. Bu meslekle ilgili hedefim yurt dışında bu işi devam ettirebilmek. Elimde böyle bir imkanım var ve inanıyorum ki Türkiye’de bu konuda çok yetenekli hocalarımız var. Bize yol gösterebilecek ustalarımız var. O yüzden ben işin temelini burada almak istedim. Sonra da yurt dışında devam ettirmek istiyorum” dedi.

İLK BAŞTA MÜŞTERİYDİM, ŞİMDİ KURSİYER OLDUM

Daha önce bu sektörde çalışmadığını ifade eden İrem Aydoğan, “Bu sektörde çalışmadım ama çok fazla ilgim var. İlk Kadriye hanımın müşterisiydim. Her gittiğimde daha fazla ilgim arttı. Ve sonunda bende kurs almaya karar verdim. Başta müşteriydim, şimdi kursiyer oldum. Hedefim ilk olarak mezun olduktan sonra uzun bir süre bu sektörde çalışıp daha sonra kendi iş yerimi açmak” ifadelerini kullandı.

İŞ İMKANI BENİ SEKÖTRE YÖNELTTİ

Kursiyer Sinem Yılmaz ise iş bulamadığı için bu eğitime başvurduğunu ifade ederken, “Üniversite mezunuyum ama işsizlik sıkıntısından dolayı Aydın’da kendi işimi yapamıyorum. Kadriye hanımın annemin arkadaşı olması sebebi ile bende bu eğitimden faydalanmak ve iş imkanından yararlanmak istedim ve bu sektöre yöneldim. Güzellik uzmanlığı ve lazer epilasyon eğitimi alıyorum. Amacım buradan mezun olduktan sonra sektörde aktif çalışmak ve deneyim kazanmak. Eğer imkanım olursa kendi iş yerimi açmak gibi bir düşüncem var. Aydın’da güzellik uzmanlığı alanında çok büyük bir açık var. Aydında böyle bir akademinin açılması büyük bir avantaj. Aydınlı kadınların da başvuru yapıp bu sektörde ilerleme şansları olabilir. Bu sektör Aydın’da gelişebilir ve güzel yerlere gelebilir” dedi.

HEDEFİM, “KALİTELİ BİR GÜZELLİK MERKEZİ AÇMAK”

Akademi kursu için Kuşadası’ndan gelen Gül Tarhan, “Ben güzellik merkezinde çalışıyorum, Kuşadası’ndan geliyorum. Aydın’da akademinin açıldığını duyduğumda çok sevindim ve çok mutlu oldum. Eğitimlerin mesleğime katkısı çok fazla. Sektörün içinde olduğum için eksiklerimi tamamlamamda yardımcı oluyor. Bilmediğimiz noktaları öğreniyorum. İlerleyen süreçte buradan da edindiğim bilgilerle Kuşadası’nda kaliteli bir güzellik merkezi açmayı hedefliyorum. Bu sektörün sonu yok. Hiçbir zaman bitmeyecek bir meslek. Hiçbir kadın kırmızı rujunu eksik etmez” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN)

İletişim: 0256 219 53 53 / 0 530 660 78 94







 
Son Eklenen Haberler