Takip Et

SON DAKİKA

5 ülkeden 20 katılımcı ile Aydın’da toplandılar

12 Haziran 2019, Çarşamba 15:38

     


Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun koordinesinde ve Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, ERASMUS+ Programı Ana Eylem 2- 2018 Yılı Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Çiftçilerin Dijital Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinin Birinci Ulusötesi Proje Toplantısı gerçekleştirildi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 2018 yılında 130 proje arasından seçilen ve desteklenmeye değer bulunmuş 22 proje arasında yer alan “Çiftçilerin Dijital Becerilerinin Geliştirilmesi” Projesinde proje ortakları Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü (Proje Koordinatörü), Aydın Valiliği (AB ve Dış İlişkiler Bürosu), Adnan Menderes Üniversitesi (Eğitim Fakültesi), Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Developmental Centre of Thessaly-Yunanistan, Euroform RFS-Italya, Inercia Digital SL-İspanya, Institut Pro Trénink Pohostinnosti-Çek Cumhuriyeti, Karpuzlu Ziraat Odası, oldu. İtalya, İspanya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyetinden katılan proje ortakları ile gerçekleştirilen teknik toplantılar, Aydın Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Sayın Mustafa Hulusi ARAT'ın da katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreniyle son buldu.

Projenin temel amacı şu ifadelerle anlatıldı; Projenin amacı kırsalda çiftçilerin, üreticilerin dijital becerilerini geliştirerek daha aktif olmalarını ve böylece sosyal ve iş yaşamlarında verimlilik ve üretkenliklerini arttırmaktır. Proje kapsamında kırsal alanda yaşayan çiftçilerin dijital becerilerini arttırılacak, teknik personelin ve eğiticilerin beceri ve yetkinliklerini geliştirilecek; dijital alanda yenilikçi bir eğitim metodolojisi geliştirerek, çiftçilerin internet araçları ve akıllı telefon uygulamalarını sosyal ve iş yaşamında etkin bir şekilde kullanmaları sağlanacaktır. İki yıl süre ile uluslararası boyutta uygulanacak olan projenin sonunda çiftçiler için dijital beceri ve yetkinliklerin tanımlanması, dijital beceriler eğitim modülü, eğitim materyalleri (basılı ve dijital), Digifarmer Web Sitesi, Çiftçi E-Platformu, eğitim ve çoğaltıcı etkinlikler gibi birçok somut çıktıya ulaşılması planlanmaktadır. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler