Takip Et

SON DAKİKA

Demiryolu işçisi İbrahim Çivici'ye Atabay'dan tatil müjdesi

10 Kasım 2015, Salı 08:32

     


Aydın'da Sultanhisar-Nazilli demiryolu hattında 20 yıldır yol bekçisi olarak çalışan bu sürede hiç tatil yapamayan İbrahim Çivici, Didim'e tatile davet edildi. TCDD çalışanı İbrahim Çivici'nin hikayesini duyan ve çok etkilenen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, aileye Didim'de bir haftalık tatil müjdesi verdi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'ın Nazilli İlçesi’nde her gün 15, haftada 75 kilometre yürüyerek rayların güvenliğini sağlayan ve bu işi yirmi yıldır kesintisiz yapan İbrahim Çivici'nin "Denize veya sahil kenarına bir yere 20 yıldır gitmedim. Ailecek öyle bir yere gitmedik" sözleri, Türkiye'yi derinden etkiledi. Haberi okuyan Rukiye Demirkan isimli vatandaşın Change.org isimli sitede "TCDD İbrahim Çivici’yi tatile göndersin" adıyla başlattığı imza kampanyası, kısa sürede 85 bin imzayı aştı.

TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na ve turizm şirketleri ile otellere çağrıda bulunan Demirkan, ''Bu kampanyayı; bıkmadan, yılmadan, usanmadan görevini yapan ve trenlerin güvenliğini sağlayan İbrahim Çivici’ye TCDD veya bir turizm şirketinin bir motivasyon hediyesi vermesi için açıyorum. Onu ailesiyle birlikte deniz kenarına bir yere göndermelerini diliyorum'' diye yazdı. Kampanyanın gazetelerde ve sosyal medyada yayılması üzerine, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay Çivici'yi ailesiyle birlikte Didim'e tatile davet etti.

'BİTMEYEN YOL'A DİDİM'DEN DAVET

Demiryolu işçisi İbrahim Çivici için başlatılan imza kampanyasına duyarsız kalmayan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, 20 yıldır tatil yapamamasından üzüntü duyduğu İbrahim Çivici ve ailesine bir hafta tatil imkanı sunacaklarını bildirdi. Aydın’da Sultanhisar-Nazilli demiryolu hattında 20 yıldır yol bekçiliği yapan işçinin tatil yapması için başlatılan imza kampanyasından haberdar olmasından sonra İbrahim Çivici ile irtibat sağladığını belirten Atabay, Çivici ve ailesini gelecek yaz bir hafta Didim'de ağırlayacaklarının müjdesini verdi.

"TELEFONUM SUSMUYOR"

Uzun bir aradan sonra ailesiyle birlikte tatil yapma imkanına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen İbrahim Çivici, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Haber yayınlandığından bu yana telefonum susmuyor. Kısmetse yıllık iznimi Ağustos ayında kullanacağım. İznimin bir kısmında da ailecek tatile gideceğiz" dedi.

İbrahim Çivici'nin eşi Adile Çivici de "Allah insanlardan razı olsun. Vatandaşlar sürekli arayıp durdular. Evlerine davet edenler oldu, gelip tanışmak isteyenler oldu. Gelenlere kapımız açık, buyursunlar gelsinler. Fırsatımız olmadığı için pek tatil yapamadık. Bir gün için sabahtan akşama Kuşadası'na gidip gelmiştik. O zaman da İbrahim gelmemişti, çalışıyordu" diye konuştu.

"ÇOK ÜZÜLDÜM"

Kampanyayı başlatan Rukiye Demirkan ise kampanyanın nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Evde oturmuş haber sitelerini dolaşıyordum. Al Jazeera Türk'ün yaptığı yol bekçisi haberini görünce tekrar tekrar izledim. Haberden, özellikle tatil yapamamasından çok etkilendim. Kendimi onun yerine koyup 20 yıldır tatil yapamadığımı düşündüm ve çok üzüldüm. Aslında toplum olarak birlikte bir şey yapabileceğimizi göstermek istedim. Bir emekçi ağabeyimizin tatile gitmesi için bir araya gelebileceğimizi gördüm. Kampanya amacına ulaştı, çok mutluyum." (EDİZ VERDİOĞLU)

Fotoğraflar: Güray Ervin







 
Son Eklenen Haberler