Takip Et

SON DAKİKA

Çineli gençler 'evde kaldı'

10 Haziran 2021, Perşembe 17:27

     


Çine Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar oldukça düştü. Kovid-19 pandemisinin başladığı 2020 yılında Çine’de 214 nikah kıyılırken, 2021 yılının başından itibaren bugüne kadar 60 nikah kıyıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nüfusu her geçen yıl yaklaşık bin civarında eksilen Çine’de, evlilik sayıları da oldukça düştü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ailelerin çocuklarının mürüvvetini görebilmek ve onlara istedikleri gibi düğün yapabilmek için beklediklerini ifade etti.

Koronavirüs salgınının geçen yıl Mart ayında başlaması ile birlikte, birçok çift düğününü erteledi. Bu durum hem evlenecek genç çiftleri etkilerken hem de ilçe ekonomisine büyük darbe vurdu. Çine Belediyesi’ne evlilik için müracaat eden genç çiftlerin sayısı önceki yıllara göre oldukça düşük olduğu ifade edildi. İlçede 2021 yılı Ocak ayında 9, Şubat’ta 10, Mart’ta 17, Nisan’da 13, Mayıs ayında ise sadece 1 çiftin nikahı kıyıldı. Haziran ayının ilk 10 gününde ise 10 nikah kıyılırken, 41 çiftin de Haziran ve Temmuz ayları için nikah başvurusu yaptığı kaydedildi.

“HİÇ KİMSE SADECE NİKAH MERASİMİ İLE EVLENMEK İSTEMİYOR”

Genç çiftlerin pandemi salgınının geçmesini beklediğini dile getiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Koronavirüs her alanda hayatımızı altüst etti. Bundan etkilenenler arasında evlenmek isteyen gençlerimiz de yer aldı. Gelenekleri yaşatmak isteyen, çocuklarının mürüvvetini görmek isteyen ve onlara diledikleri gibi düğünlerini yapmak isteyen aileler, düğünlerini erteledi. Hiç kimse sadece nikah merasimi ile evlenmek istemiyor. Dolayısıyla bu durum ilçe esnafımıza da yansıdı. Tek temennimiz bu salgından biran önce kurtulmak ve normal hayatımıza geri dönebilmek. Bunun için hem bizler hem de vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇİNE’NİN NÜFUSU DÜŞMEYE DEVAM EDEBİLİR

2020 yılı Mart ayında başlayan salgın nedeniyle, dolayısıyla ertelen yüzlerce düğün ilçe nüfusunu da tehlikeye soktu. 2017 yılında 53 bin 820 olan Çine nüfusu, 2020 sonu itibariye 49 bin 128’e geriledi. Son 4 yılda 4 bin 692 nüfus azalması yaşanan ilçede, 2021 yılı sonunda daha da düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler