Takip Et

SON DAKİKA

İzmir'de 111 sağlıkçı COVID-19 hastası oldu

8 Nisan 2020, Çarşamba 15:02

     


İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, tvDEN Ana Haberde önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Ayşegül Koç'un sorularını yanıtlayan Obuz, "İzmir'de son verilere göre 111 tane sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konuldu ve bunların yüzde 60'ı hekim." dedi.

tvDEN Ana Haberde Gazeteci Ayşegül Koç'un sorularını yanıtlayan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, koronavirüse dair son durumu değerlendirdi. Obuz, bakanlığın yürüttüğü çalışmalar içerisinde Tabip Odası olarak var olmak istediklerinin altını çizerek sokakta yapılan testlerle ilgili yapılan yanlışlara değindi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HER HAFTA TEST YAPILSIN"

Sağlık çalışanlarının her hafta testten geçirilmesi gerektiğini kaydeden Obuz, " Kovid-19 hastalığı ile ilgili yapılan testler en başta yeterli değildi. Meslek örgütleri ve İzmir Tabip Odası olarak daha fazla test yapılsın diye ifade ettik. Fakat bu arada kaynakların da verimli kullanılması gerekiyor. Riskli alanlarda çalışan sağlık çalışanlarının öncelikle testten geçirilmesini istiyoruz. En az haftada bir test yapılması gerekiyor. Bu hastalık herhangi bir bulgu vermeden de gelişim gösterebiliyor. Hem meslektaşlarına hem de hastalara bulaştırma riskinin de önüne geçmiş oluruz. Fakat buna henüz başlamadı. Böyle bir uygulama yok böyleyken sokak ortasında testlerini yapılmasını itirazımızı dile getirdik. Her ilde bir İl Pandemi Kurulu kuruldu. Bu kurulların içerisinde yokuz. aman zaman İl Sağlık Müdürleri le birebir veya kurumsal görüşmeler oluyor ancak kurullarda yokuz. Kurulda yer almak istiyoruz. Halkın sağlığını korumak önceliklerimizdendir." dedi.

"111 SAĞLIKÇININ SONUCU POZİTİF ÇIKTI"

İzmir'deki sağlık çalışanlarının 11 tanesine Kovid-19 pozitif testi koyulduğunu da hatırlatan Obuz şöyle konuştu; "Önümüzdeki dönemde yatan ve yoğun bakımdaki hasta sayısının artabileceğini düşünüyoruz. Buna göre önlemlerin alınması özel sektör yataklarının da kullanılması uygun olacaktır düşünüyoruz. Bugüne kadar İzmir'de sağlık çalışanları arasında Kovid-19 pozitif çıkanların sayısı 111 ve bunların yüzde 60'ı hekimdir. Önlemlerimizi almalıyız." (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler