Takip Et

SON DAKİKA

Eşini ve kuzenini ‘Müdür Yardımcısı’ yaptı

8 Şubat 2015, Pazar 13:38

     


Söke’de İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ünat Aydın, eşini ve kuzenini, ‘Müdür Yardımcısı’ olarak atadı.

Söke’de görevlendirilen 49 Müdür yardımcısının 38’inin Eğitim-Bir Sen’li olmasının yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ünat Aydın’ın eşi beden eğitimi öğretmeni Suzan Aydın’ın Behiye Hanım Ortaokulu’na, kuzeni olan İzzet Aydın’ın ise Sazlıköy Hacı Halilpaşa Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atanmasına, Söke’deki eğitim sendikaları ve siyasiler tepki gösterdi.

Eğitim Birsen Yöneticisi Ali Yüksek’in eşi Tümey Yüksek’in de Söke Ticaret Lisesi’ne müdür yardımcısı olarak görevlendirildiği öğrenildi. Atanan 49 müdür yardımcısının 4’ünün Eğitim-Sen’li, birinen Eğitim İş’li, 2’sininTürk Eğitim Sen’li, 4’ünün sendikasız, 38’inin ise Eğitim Bir Sen’li olduğu bilgisine ulaşıldı.

CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Söke eğitim camiasında şok etkisi yaratan atamalara ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek, Eğitim-İş Söke Temsilcisi Abdullah Divarcı ve Türk Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Nihat Çiftçi, ortak deklarasyon yayınlayarak atamalara ateş püskürdü.

“AK PARTİ’NİN MİLLİ EĞİTİM’DE KADROLAŞTIĞI, AÇIKÇA ORTADADIR”

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, atamalarda liyakat gözetilmediğine dikkati çekerek, “Bu durumun devletin her kurumunda olduğu gibi Milli Eğitim’de de ‘AK Parti’ kadrolaşması olduğu çok açık bir şekilde ortaya konulmuştur. Söke’deki durum bu ise tüm Türkiye’de durumun vahimliğini toplumun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hükümeti’nin partizanca davrandığını savunan Gündüz, “AK Parti, ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ anlayışını hayata geçirmektedir. O zaman şu soruyu tüm vicdanlara sormaktayız. İdareci olmak için bilgi birikimi, tecrübe, donanım gibi temel faktörler bir kenara atılıp sadece ‘AK Parti’ yandaşı Eğitim Bir Sen’li olmak mı gerekiyor?” dedi.

“ÜNAT AYDIN YANDAŞ OLMAYAN İSİMLERİ İMZALAMAMIŞTIR”

Sendikaların ortak yayınladığı deklarasyonda, özetle şöyle denildi:

“Müdür yardımcısı olabilmek, müdür yardımcısı kalabilmek, uzak köylerden merkeze veya başka ilçelere atama yapılması için Eğitim Bir Senli olmak şartı açıkça dayatılmıştır. Okul müdürlerinin yetkisinde olan müdür yardımcısı belirleme sürecine de müdahil olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, okul müdürlerin tercihlerini hiçe sayarak, yandaş olmayan isimleri imzalamamıştır. Öğretmenevi müdür yardımcılığı için müracaat tarihleri arasında tek müracaat olmasına rağmen atanmamıştır. Atanan yandaş başvuruyu hangi tarihte hangi kuruma yapmıştır? Sözleşmeli öğretmenler ile ilgili Danıştay 12. Daire’nin kararına rağmen atama şartlarını tutmayanlar, Vakıfbank İlkokulu’na ve Sazlıköy Hilmi Fırat İlkokulu’na usulsüz olarak atanmışlardır. Bu süreçte 3 okul müdürümüz kendi tercihleri noktasında direnmişlerdir. Buradan bu okul müdürlerimizi dik duruşlarından dolayı kutluyoruz.”

‘’EĞİTİM BİR-SEN’E ÜYE OLANLARA KOLTUK DAĞITILMIŞTIR”

Anayasa hükümlerini açıkça ayaklar altına alarak siyasi ayrımcılık yapıldığı ileri sürülen sendikaların ortak deklarasyonu şu ifadelerle noktalandı:

“Kendinden olmayanları ötekileştirerek, bireylerin kazanılmış haklarını gasp edenler, müdür yardımcılığı atamalarında da eşlerine, amcaoğullarına ve Eğitim Bir Sen adındaki sözde sendikanın belirlediği, Eğitim Birsen’e üye olanlara koltuk dağıtmışlardır. Sözde sendika diyoruz çünkü öyle bir sendika düşününki yedi yöneticinin, yedisi de müdür ve müdür yardımcısı. Bunlar müdür ve müdür yardımcılıklarıyla yetinmemişler eşlerine, akrabalarına, yandaşlarına ve diğer sendika üyelerine sendika değiştirmeleri konusunda ahlaksız teklif yaparak müdür yardımcısı görevlendirmeleri yapmışlardır.” (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler