Takip Et

/>

SON DAKİKA

Muhtar Aksoy, madencileri Vali Aksoy’a şikayet etti

7 Nisan 2021, Çarşamba 22:21

     


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Karpuzlu’da muhtarlarla bir araya geldi. Ovapınarı Mahallesi Muhtarı Mustafa Aksoy, Vali Aksoy’a maden firmaları ile yaşadıkları sorunları aktardı. Muhtar Aksoy, “Mahallemiz 3 ayrı maden firması tarafından talan edildi. Hatta tarihi değerlerimizi yok ettiler” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Karpuzlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kongre Salonunda düzenlenen toplantıda, ilçenin muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya, Karpuzlu Kaymakamı Semanur Kalkan, Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Aydın İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanının yanı sıra, tüm kurum müdürleri ile muhtarlar katıldı.

“KARPUZLU İLÇEMİZ BU KONUDA ÇOK İYİ DURUMDA”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, muhtarlardan olan beklentisini dile getirirken, daha sonra da muhtarlar mahalleleri için taleplerini iletti. Vali Aksoy, “Hepinizin yakından bildiği üzere bir pandemi süreci yaşıyoruz. Salgınla mücadele konusunda bütün kurumlarımız büyük bir gayret içerisinde. Belirlenen kurallara uymamız, mücadeleyi daha da kolaylaştıracaktır. Bu nedenle hepimizin kurallara titizlikle uymamız büyük önem taşımaktadır. Sağlık çalışanlarımızın gayreti, güvenlik güçlerimizin verdiği desteği boşa çıkarmamak adına hepimize önemli görev düşmektedir. Muhtar arkadaşlarım zaten bu görev içerisinde olan mesai arkadaşlarımız. Tabi son dönemlerde vakalarımızda artışlar var ama Karpuzlu ilçemiz bu konuda çok iyi durumda. Bazın günler burada hiç vaka ortaya çıkmıyor. Bu oldukça önemli, bunun korunması ve sürdürülebilmesi için gayret içerisinde olmamızda yarar var. Bunun için kurallara uymayan varsa önce uyarmanız ve daha sonra da ilgili birimlere iletmenizi talep ediyorum” dedi.

“VERECEĞİNİZ KATKILAR BİZİM İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Aydın İl genelinde önemli çalışmaların olduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Özellikle bağımlılıkla mücadele, bizim en öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Güvenlik birimlerimiz bu konuda yoğun gayret içerisinde çalışıyor. Ama bunu sadece bir iki kurumun sorumluluğuna bırakıp çözümlenmesini bekleme şansımız ve lüksümüz yok. O bakımdan bütün kurumlarımıza, bütün kişi ve kuruluşlara görev, sorumluluk düşüyor. O nedenle sizlerden istirhamım özellikle bölgenizde bağımlılıkla ilgili bazı tespitleriniz olduğunda, bunları mutlaka ilgili birimlere iletmenizdir. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaştığınızda bunu bildirmenizdir. Bu konuda yapacağımız çalışmalara vereceğiniz katkılar bizim için oldukça önemlidir” diye konuştu.

“HEM ORMANLARIMIZI HEM DE TARİHİ DEĞERLERİMİZİ YOK ETTİLER”

Muhtarların taleplerini ilettiği bölüm basına kapalı olarak gerçekleştirilirken, muhtarların talepleri başında su ve internet alt yapısının yetersizliği ile parke taşı eksiklikleri yer aldı. İlk söz alan Ovapınarı Muhtarı Mustafa Aksoy, “Mahallemizde 3 ayrı maden firmasına ait ocak var. Biz bunlarla ilgili uzun süredir mücadele veriyoruz. Bazı bölümler Sit Alanında yer alıyor. Bir de mahalle sınırlarımız içerisinde yer alan tarihi yatır madenciler tarafından talan edildi. Üzeri şuan branda ile kapatılmış durumda. Bu firmalar hem ormanlarımızı hem de tarihi değerlerimizi yok ettiler. Şuan faaliyetlerini durdurmuş durumdalar ama mahallemizdeki tahribat çok fazla” ifadelerini kullandı.

Muhtar Aksoy ve diğer muhtarların taleplerini dinleyen Vali Hüseyin Aksoy, ilgili kurum ve kuruluşların sorunları yakından ilgileneceğini belirterek toplantıyı sonlandırdı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler