Takip Et

SON DAKİKA

“Artık bizim gururumuz olacak”

5 Mart 2021, Cuma 10:32

     


Selendi Gönüllüleri Grubu Kurucusu Rabia Kurt Elbasdı, tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu oldu. Dikime bir an önce başlayıp fidanları toprakla buluşturmak istediklerini belirten Elbasdı, “Dikime başlayıp bitirmek istiyoruz. Tüm hazırlıklar yapıldı. Sabah lavantalarımız geliyor. Biz de hemen dikmeye başlayacağız. İlerleyen yıllarda tutan olur, tutmayan olur ama onları biz kendimiz besleyeceğiz tabi ki. Selendi olarak o artık bizim gururumuz olacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“SELENDİ HALKI BİR KIVILCIMI BEKLİYORMUŞ”

‘Yol Boyu Lavanta Projesi’ için herkesin birlik olduğunu ve destek verdiğini söyleyen Elbasdı, “Sayın Kaymakamımızı ara sıra ziyarete gidiyoruz. Ben böyle bir ilçe görmedim, böyle bir memleket sevgisi görmedim derler. Biz bunu çok açık yüreklilikle de söyleriz, bizde bir ezilmişlik vardır. Her yerde bir canlanma vardır ama Selendi’de bu yoktur. Bizde hep uhde kalmıştır, diğer ilçelerde var bizde yok diye. Belki de böyle olması daha iyi, okuma yazma oranı çok yüksek, dışarıya göç verdik ama pırıl pırıl evlatlarımız var. Bu grupla birlikte Osman Kalhan isimli bir kardeşimiz var. Bir gece yarısı aradı, ‘abla bir lavanta yolu yapsak nasıl olur?’ dedi. Bu insana hayaller kurduran bir proje. Gözlerimi kapattım ve kendimi o lavanta yolunun içinden giderken hayal ettim. Süper bir şeydi. Ertesi gün bizim grubumuzla bunu tartıştık. Tabi herkes kucak açtı neden olmasın dediler. Böylelikle işe giriştik. Bunu biz facebook sayfamızda da duyurduk. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve tüm siyasi partiler, STK’lar ve basın yani sanki böyle bir şeye hasretmişiz gibi herkes bir şeyler yapmak istedi. Bize destek oldular. Birlikten kuvvet doğar olayını Selendililer gösterdi. Birlikten kuvvet doğuyor ben bunun anladım. Siyasi parti temsilcilerini ben bizzat kendim aradım. Hepsi tek tek Rabia Hanım ne gerekiyorsa, siz yeter ki bize söyleyin biz yanınızdayız dediler. Zaten Sayın Kaymakamımız bizim kadar Yörük yani. Belediye başkanımız pırıl pırıl bizim bir evladımız. Her şey o kadar güzel ki. Basında, sayfamızda lavanta ile ilgili bir şey paylaşsak onları allayıp pullayıp daha güzel bir hale getirip kendi sayfalarında paylaşıyorlar. Biz grup olarak çok şanslıyız. Yani tüm destekler arkamızda” dedi.

“DİKİME BİR AN ÖNCE BAŞLAYIP, LAVANTALARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Dikime bir an önce başlayıp, lavantaları topraklar buluşturmak istediklerini belirten Elbasdı,” 16 kilometre baya uzun bir mesafe sağ ve sol şekilde olacağı için. Pandemi var ama açık hava olduğu için sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hepimiz bilinçli insanlarız. Yine herkes bize destek olacağını açıkladı. Bir an önce lavantalarımızı toprakla buluşturmak istiyoruz. Bu hayalimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Ben buradan gönüllülerimizi davet etmek istiyorum. Gelin yine yanımızda olun, bazen bize mesaj atıyorlar maddi yardım yapamadım diyerek üzgün olduklarını söylediler. Maddi yardım şart değil, dikimde size çok ihtiyacımız olacak diye ben onlara seslenmiştim. Ben onlara diyorum ki, yarın buyurun gelin, bende orada olacağım. Hep birlikte bir bayram havasında lavantalarımızı toprakla buluşturalım. Ben Selendililere güveniyorum, benim kıymetli kardeşlerime. Belki bir iki yıl alacak ama Selendimizi çok güzel bir şekilde duyurduk. Dünyaya duyurmak istiyoruz, Selendililerin olduğu her ülkede. En son 15 ülke bizi takip ediyordu. Türkiye’nin her yerinden de takip ediliyoruz” diye konuştu.

“BİZİM TOPRAKLARIMIZ SUSUZ TARIMA ELVERİŞLİ”

Elbasdı,” Dikime başlayıp bitirmek istiyoruz. Tüm hazırlıklar yapıldı. Sabah lavantalarımız geliyor. Bizde hemen dikmeye başlayacağız. İlerleyen yıllarda tutan olur, tutmayan olur ama onları biz kendimiz besleyeceğiz. Selendi olarak o artık bizim gururumuz olacak. Toprakalrımız susuz tarıma daha çok elverişli. Bize nereden fide alabiliriz, ne yapabiliriz gibi bize çok sorular geliyor hemşerilerimizden bizde onları aydınlatmaya çalışıyoruz. En son duyduğum kadarıyla da Tarım İl Müdürlüğü ücretsiz fidan dağıtımı da yapıyor. Tarlasına fidan dikmek isteyenlerde oraya üye olabilirler. Yani devletimizde bu şekilde önümüzü açıyor. Tüm kurum ve kuruluşlar yanımızda oldular, sağ olsunlar, var olsunlar minnettarız hepsine” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler