Takip Et

SON DAKİKA

Yangına en büyük desteği Doğal Gölet sağladı

4 Ağustos 2020, Salı 13:47

     


Efeler İmamköy Mahallesi’nde başlayan ve birçok mahalleye zarar veren yangına müdahale eden yangın söndürme helikopterleri, Serçeköy Mahallesi Doğal Yaşam Göleti'nden yararlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Efeler’de 5 mahalleyi tehdit eden ve yaklaşık 15 saatte kontrol altına alınabilen yangın, 15 hektar ormanlık alanı küle çevirdi. Binlerce zeytin ve incir ağacının yok olduğu yangına müdahale eden helikopterler, Serçeköy Mahallesi Ovası’nda yer alan doğal göletten su alarak söndürme işlemi yaptı.

Serçeköy Mahallesi Muhtarı Rıza Sarıkaya, mahalle sınırları içerisindeki doğal yaşam göletinin Aydın’da tek olduğunu belirterek göletin koruma altına alınmasını talep etti. Yetkililerin sadece acil durumlarda bu göleti hatırladığını belirten Muhtar Sarıkaya, “Mahallemizde tarihi bilinmeyen ve kendi kaynağı ile oluşan doğal göletimizin koruma altına alınması için yetkililerimizden talepte bulundum fakat ilgilenen olmadı. Kendiliğinden oluşan ve tarım sulamasında kullanılan ve fazla suyu Menderes Nehri’ne tahliye edilen bu gölet, acilen bakıma alınmalıdır. Yaşadığımız yangında en fazla destek buradan sağlandı. Burası sadece acil durumlarda değil, biran önce bakıma alınarak sazlık alandan kurtarılmalı ve mahallemize kazandırılmalı” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler