Takip Et

SON DAKİKA

"Sektördeki kadın sayısının artmasını istiyoruz"

4 Ağustos 2020, Salı 15:46

     


AYSKAD Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Büger, tvDEN'de yayınlanan Baş Başa programının konuğu oldu. Büger, sektörde kadın sayısının artmasını istediğini söyledi.

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Büger, "İzmir doğumluyum. 1995 yılında babam Necdet Büger'in kurmuş olduğu asansör şirketinde çalışıyorum. Aydın'da yaşıyorum. AYSKAD yeni bir dernek. Sektördeki kadınlar olarak zaman içerisinde birbirimizi tanıdık ve Yasemin Bulut önderliğinde bir araya geldik. Derneğimizi kurduk. 2018'de kurulduk. Türkiye'de asansör sektöründeki tek kadın derneğiyiz. Temel hedefimiz sektördeki kadınları bir araya getirmek. Kadınların katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.

PROJELERİMİZ VAR

"Dernek olarak projeler yapıyoruz" diyen Büger, "Meslek liseleri ile ilgili projelerimiz var. Teknik personel sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye'de meslek liselerindeki asansör bölümlerinde ekipmanları güncelleme kararı aldık. Teknoloji gelişiyor. Okullardaki ekipmanlar eskide kaldı. Müfredatlar güncel değil ama teknoloji gelişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 14 pilot okul ile başladık. Son sistem ekipmanları oraya götüreceğiz. Böylelikle öğrenciler sektörden kopmayacak. Kızlar asansör bölümlerini tercih ederse AYSKAD'tan bursları da hazır olacak. Hem staj hem de okurken yardımcı olacağız. Sektörde iş istihdamı sağlayacağız. Yetişmiş eleman bulamıyoruz" diye konuştu.

"ÇOK FARKLI BİR ALGI VAR"

Periyodik olarak asansör bakımları yaptıklarını söyleyen Büger, "Asansör bakımlarından sonra kontrole gidiyorum. Kadın olduğum için çok farklı bakıyorlar. Erkek egemenliği olan bir sektördeyiz. Bu algıları yıkmak zamanla oluyor. Bu sadece asansör sektöründe de değil. Diğer sektörlerde de yaşanıyor bu sorun" ifadelerini kullandı. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler