Takip Et

SON DAKİKA

“Hayat paylaşınca güzel"

3 Aralık 2020, Perşembe 15:02

     


Turan Eğitim ve Kültür Derneği Aydın İl Temsilciliği üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Aydın'da bulunan özel bir eğitim ve rehabilitasyon okulunu ziyaret ederek engelli çocuklarla birlikte vakit geçirdi. Turan Sancağı İl Temsilcisi İsmail Taşağıl,"3 Aralık Dünya Engelleri günü dolayısıyla engelli kardeşlerimizi ziyaret ettil. Onları dinlemek, daha iyi anlamak, empati kurmak ve birlikte vakit geçirmek istedik. Çünkü biliyoruz ki hayat paylaşınca güzel" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

"AYDIN EN ÇOK ENGELLİ BİREYLERİN OLDUĞU İLLER ARASINDA"

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Turan Eğitim ve Kültür Derneği Aydın İl Temsilciliği üyeleri Aydın'daki özel bir rehabilitasyon merkezindeki engellileri ziyaret etti. Onlarla zaman geçiren Turan Sancağı İl Temsilcisi İsmail Taşağıl, "Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir. Bugün, Türkiye nüfusu 83 milyonu geçmiştir. Bu nüfusun yaklaşık yüzde 7’si engelli bireylerden oluşmaktadır. Bu da demek oluyor ki ülkemizde 6 milyon civarında engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bu nüfus hiç da azımsanacak bir sayı değildir. Bunun kadar ilginç olan diğer bir gerçek de doğuştan engelliliğin yüzde 34, sonradan olan engelliliğin yüzde 66 olduğunu yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır. Yani her vatandaşımız birer engelli adayıdır, yarın başına ne geleceği belli değildir. Aydın ilimiz de ülkemizdeki nüfus oranında göre en çok engelli bireye sahip iller arasındadır" dedi. 

Taşağıl, "İnsan sağlığının ve sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğuna bu günlerde salgın nedeniyle herkes şahit olmaktadır. Biz de bu nedenle bu konuya dikkat çekmek amacıyla ilimizde bir özel eğitim ve rehabilitasyon okulunu ziyaret ederek özel kardeşlerimizle bir araya geldik. Onları dinlemek, daha iyi anlamak, empati kurmak ve birlikte vakit geçirmek istedik. Çünkü biliyoruz ki hayat paylaşınca güzel. Ülkemizde maalesef yaşanılan konuttan tüm kamusal yaşam alanlarına ve ulaşım araçlarına kadar tüm çevresel unsurların engellilerin özellikleri ve gereksinimleri dikkate alınarak tasarlanmadığı bir gerçektir. Kentlerimizin çoğunda engelli bireylerin erişim ve ulaşım olanaklarını engelleyici pek çok unsura rastlanmaktadır. Engellilerin hayatında eğitimden istihdama kadar birçok sorun çözülmeye çalışılmaktadır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunundan itibaren önemli gelişmeler yaşandı ülkemizde, devletimiz sorunları çözmeye de devam etmektedir. Bu konuda bizler gibi sivil toplum örgütlerine de sorumluluklar düşmektedir" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)

 

 







 
Son Eklenen Haberler