Takip Et

SON DAKİKA

Avrupalı gençler Aydın’da

3 Mayıs 2016, Salı 14:58

     


Aydın Eğitim ve Kültür Platformu’nun AB Birliği Erasmus+ Gençlik Değişimleri Programı kapsamında hibe alan “Discover The Sky-Gökyüzünü Keşfet” isimli projesi sonrasında Polonya, Macaristan ve Gürcistan’dan öğrenciler Aydın’a geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’de farklı kültürlerden gençlerle bir araya gelerek diyalog ve dostluklar edinebileceği Erasmus Gençlik Değişimleri Programı çerçevesinde Polonya, Macaristan ve Gürcistan’dan Aydın’a gelen misafir öğrencilerin etkinlikleri başladı.Gençler, 2-7 Mayıs arasında Aydın’ı gezerek kültürleri tanıma fırsatı bulacak.

“PROJE KAPSAMINDA MODEL UÇAK YAPIMINA BAŞLADILAR”

Polonya, Macaristan, Gürcistan ve Türkiye’deki gençlerden oluşan 22 kişilik grup ‘Discover The Sky- Gökyüzünü Keşfet’ projesi kapsamında model uçak çalışmalarına başladı.

Proje sorumlusu Erol Tangal, bu programın Avrupalı gençlerin aktif vatandaşlık, dayanışma ve hoşgörü duygularının gelişmesini sağlayacağını belirterek, “Onların Avrupa Birliği’nin geleceğinin şekillenmesinde rol almalarını sağlamayı amaçlamaktadır” dedi.

“KÜLTÜRLER ARASI ÖNYARGI KIRILIYOR”

Tangal, projenin kültürleri tanınmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, “Bu projelerle gençlerimizin, farklı ülkelerden gelen gençlerle yapılan etkinlikler aracılığıyla birbirlerini ve kültürlerini tanımaları sağlanıyor. Kültürler arası önyargıların giderilmesi, gençlerin birey olarak değerli olma duygusunu yaşamaları, insan onuruna ve haklarına saygı, eşitlik, hoşgörü ve ayrımcılık yapmama gibi temel değerlerin tanıtılması ve Avrupa Birliği'ne aidiyet duygusunun geliştirilerek özgüvenlerinin desteklenmesi amaçlanmıştır” diye konuştu.

Daha önce de yabancı grupları Aydın’da misafir ettiklerini söyleyen Tangal, sözlerine şöyle devam etti: “Bu projeler özellikle imkanları sınırlı gençler için büyük bir fırsat olmaktadır. Kültür, turizm ve sosyal aktivitelerle birlikte özellikle gençlerimizin öz güveninin gelişmesine, girişimcilik ruhunun gelişmesinde önemli katkı sağlıyor. Belirli bir konu etrafında bir araya gelen gençlerin çok güzel dostluklar edindiklerini görmek çok güzel bir duygu. Gelen yabancı gençlerimize ilimizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenleyerek şehrimizi ve ülkemizi tanımalarını da sağlıyoruz."

GENÇLER AYDIN’I ÇOK SEVDİ

Türkiye’ye 3 kere geldiğini bildiren Gürcistanlı Tamar Tsetskhladze, “Okuduğum okulda birçok Türk arkadaşım var, onlar sayesinde Türkçeyi öğrendim. Aydın yeşil ve güzel bir il. Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’e gelmiştim. İstanbul muhteşem bir şehirdi. Bu tür projelerle birçok ülkeden insanlarla tanışıyoruz. Güzel ve yararlı bir proje” dedi.

Macaristan’dan gelen Csanad Udvardy, Aydın’ı beğendiğini bildirdi, “Daha önce İstanbul’a gelmiştim. Orası da çok güzel bir şehirdi. Burada da birçok yeri gezip göreceğiz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler