Takip Et

/>

SON DAKİKA

Dana intihar eder mi?

1 Ağustos 2020, Cumartesi 23:09

     


Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesinde kurbanlık dananın intihar ettiği iddiasının ardından, Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Cemil Şahin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Perşembe günü sahipleri tarafından halatla direğe bağlanan dana kafasını direğe vurarak öldü. Olayı kısa sürede fark eden sahipleri şok yaşadı. Kurbanlık olarak alınan ve bayramın birinci günü kesileceği öğrenilen dananın telef olması sahiplerini üzdü. Ayrıca dananın intihar etmiş olabileceği düşüncesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Dananın intihar ettiği iddiasının ardından, Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Cemil Şahin açıklama yaptı. Şahin'in açıklamasında şu ifadelerine yer verdi; "İnsanlarda olduğu gibi, hayvanlarda da stres olgusu mevcuttur. Herhangibir sebeple, hayvanın refah düzeyinin olumsuz olarak etkilenmesi önemli bir stres nedenidir. Yoğun şekilde strese maruz kalan hayvanlarda, birçok anormal davranış ortaya çıkabilir. Bu anormal davranışlar hayvanın kendisine de zarar verebilir hatta ölümüne dahi sebep olabilir. Buradan hareketle, kurbanlık hayvanın, kafasını bağlı olduğu direğe vurarak intihar etmesi olarak bahsetmiş olduğunuz konuya değinecek olursak, burada hayvanın bağlı olduğu ipten kurtulmak için çeşitli hamleler yapması neticesinde almış olduğu kafa travması ya da boyun kırılması nedeniyle ölmüş olabileceği düşünülebilir. Ölüm sebebinin net olarak ortaya konulabilmesi için nekropsi dediğimiz ölüm sonrası muayene ve detaylı inceleme işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir." (OLCAY POLAT) 

Aydın’da kurbanlık dana intihar etti







 
Son Eklenen Haberler