Takip Et

SON DAKİKA

Mağdur olan Aydınlı üreticilerin müracaatları bekleniyor

30 Mayıs 2020, Cumartesi 17:56

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, “Yaşanan aşırı sıcaklarda ürünü zarar gören narenciye üreticilerinin borç erteleme ve diğer kolaylıklardan faydalanmak için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Aydın’da geçtiğimiz günlerde yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı 22 bin dekar arazideki narenciye ağaçları etkilenirken, yüzde 80 oranında zarar oluştuğu tespit edildi.

"60 MİLYON TL DEĞERİNDE ÜRÜN ETKİLENDİ"

Ürünü zarar gören üreticilere seslenen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “16-19 Mayıs tarihlerinde Kuyucak ve Nazilli ilçelerimizde yaşanan aşırı sıcaklık değişimine bağlı olarak özellikle portakal bahçelerinin tamamında meyve dökme şeklinde zarar meydana gelmiş, sıcaklığın olumsuz etkisi bugünlerde daha da belirgin ortaya çıkmıştır.

Derhal yapılan ön tespitlere göre yaşanan ani sıcaklık değişiminden 22 bin dekar alanda ve değeri 60 milyon TL olan ürün etkilenmiş olup, zarar yüzde 80 oranındadır. Konuyla alakalı çalışmalar, Tarım İl Müdürlüğü’nce ivedi bir şekilde yürütülmekte olup kesin tespit önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacaktır. Zarar gören üreticilerimizin borç erteleme ve kolaylıklardan faydalanmak için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimle saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler