Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'a 16 projeyle 23 milyonluk yatırım gelecek

29 Mayıs 2017, Pazartesi 17:17

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun yayımladığı son çağrı olan, IPARD II 1. çağrı ilanı kapsamında Aydın İl Koordinatörlüğü’ne başvurusu yapılan 16 proje sözleşme imzalamayı hak kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasında, 2014-2020 yıllarını kapsayacak olan IPARD II Finansman Anlaşması'nın 6 Mayıs 2017 tarihli ve 30058 Sayılı Resmİ Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, sözleşme imzalamayı hak kazanan faydalanıcıların listesi 30.03.2017 tarihinde, kurumun web sitesinden ilan edildi. Aydın’dan biri yedek olmak üzere 16 başvuru sahibinin projesi, TKDK Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Süt ve et üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık, mantar üretimi ve makine parkları kurulumu gibi başlıklarda sunulan projeler; Kuyucak, Efeler, Karacasu, Çine, Yenipazar, Germencik, Koçarlı ve Kuşadası ilçelerinde uygulanacak.

Söz konusu yatırımların tamamlanması ile birlikte Aydın'a yaklaşık olarak 23 milyon TL’lik yatırımın kazandırılması öngörülüyor.

Sözleşme imzalamaya hak kazananların açıklanmasının ardından TKDK Aydın İl Koordinatörlüğünce hazırlanan sözleşmeler, bilgilendirme panelinde, başvuru sahiplerinin incelemesine sunuldu. Başvuru sahipleri ve ilgili danışmanların katılımcı olarak yer aldığı panelde, TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, faydalanıcıların proje faaliyet dönemi boyunca dikkat etmesi gereken hususlarda bilgilendirme yaptı.

 

IPARD II İLE GELEN YENİLİKLER

Bozkurt, "IPARD II Programı ile yumurta tavukçuluğu, manda sütü ve eti üretimi, kaz yetiştiriciliği, makine parklarının kurulumu ve yenilenebilir enerji gibi yeni sektörler destek kapsamına alınmış ve destek oranları arttırılmıştır. IPARD II Programı kapsamında belirlenen tedbir ve sektörlere yönelik olarak desteklemeler 42 ilde uygulanmaya devam edilecektir. Söz konusu destekler; hayvancılık (et ve süt hayvancılığı, yumurta tavukçuluğu), gıda işleme ve pazarlama (süt, et, su ürünleri, meyve ve sebze ürünleri) ile çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi (bitkisel ürünlerin çeşitlendirilmesi, arıcılık ve arı ürünleri, zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji üretimi) üzerinedir. Genel anlamda hibe oranları %50 ila %70 arasında değişmekle birlikte her sektör için söz konusu hibe oranı, bütçe ve başvuru koşulları farklılık göstermektedir. Destek verilen uygun harcamalar: yapım işleri, makine ekipman alımı, hizmet alımı (mimarlık, mühendislik, danışmanlık giderleri vb.) ve görünürlük harcamaları olarak özetlenebilir" dedi.

IPARD II Programı boyunca sağlanacak fon miktarının 1 Milyar 45 Milyon Avro olduğunu belirten Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt ilgili sektörlerde faaliyet gösteren potansiyel proje başvuru sahiplerini yatırım yapmaya ve bu imkanlardan faydalanmaya davet etti. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler