Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'a 16.5 milyon liralık hibe kazandıracak

26 Haziran 2015, Cuma 09:09

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, 10 Haziran’da sona eren 14. başvuru çağrı döneminde, toplam yatırım tutarı 28 milyon 560 bin lira değerinde, 15 proje teslim aldı.

TKDK tarafından 17 Nisan itibariyle yayınlanan 14. başvuru çağrı dönemine ait proje başvurularının kabulü 10 Haziran’da sona erdi. 28 milyon 560 bin lira değerinde, 15 projenin teslim alındığı çağrı döneminde, projeler kabul edildiği takdirde, Aydın’a hibe katkısı 16 milyon 470 bin lira olacak.

14. çağrı döneminin bitişi ve kabul edilen projelerle ilgili açıklamada bulunan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan ÇİFTÇİ, şunları söyledi:

“Bu çağrı döneminde, Aydın’a süt üretimiyle ilgili toplam 15 proje kazandırmış olduk. Kurum olarak Türkiye çapında 14. çağrı ilanı, Aydın ili adına 6. çağrı ilanı bitmiş olup, yapılacak yatırımların önce ilimize sonra da ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 10 Haziran 2015 tarihinde sona eren 14. çağrı döneminde proje hazırlama sürecini tamamlayan ve son başvuru tarihine kadar projelerini bize getiren vatandaşlarımızın projelerini teslim aldık. Tüm tedbir gruplarından çağrıya çıkılmadığı için 14. çağrı dönemini ara çağrı olarak nitelendirebiliriz. Aydın’dan sadece süt üretimi kapsamında proje başvurusu yapıldı. Bu çağrı döneminin sonucunda toplam yatırım tutarı 28 milyon 560 bin lira olan 15 adet projeyi ilimize kazandırdık. Toplam yatırım tutarının 16 milyon 470 bin liralık kısmını ise hibe desteği olarak karşılamayı hedeflemekteyiz. Projeleri ilçe bazında değerlendirecek olursak; Yenipazar ilçemizden 5, Kuyucak ilçemizden 4, Çine ilçemizden 3, Söke ilçemizden 1, İncirliova ilçemizden 1 ve Merkez ilçemizden 1 proje başvurusu yapılmıştır. Alınan 15 projenin incelemelerine hemen başlanmış olup, tamamının ilimize kazandırılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler