Takip Et

SON DAKİKA

TKDK destekleri başlıyor

25 Aralık 2017, Pazartesi 12:47

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), 21Aralık'ta çıktığı "Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı" kapsamında proje başvuru ve kabul işlemleri başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirlerinden başvuruların kabul edileceğini belirtti.

 

IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı dönemi hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Bozkurt, “Çağrı ilanı ile ilimizde, süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin yatırımlarına yüzde 40 ile 70 oranında destek sağlanacak olup, bu yatırımlar için ayrılan toplam bütçe 164 milyon 706 bin 348 avrodur. Ayrıca kırsal alanda gerçekleştirilecek olan; bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, İşlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün İşletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilebilir enerji yatırımlarına ise yüzde 55 oranında destek verilecek’’ bu yatırımlar için de 87 milyon 239 bin 811 avro toplam bütçe belirlenmiştir” dedi.

 

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuru tarihlerine de değinen Bozkurt, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri için; 12.02.2018 Pazartesi günü. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri için; 01.03.2018 Perşembe günü başlayacak. Online sistem üzerinden yapılan başvurulara ait dosyaların Aydın İl Koordinatörlüğü Ata Mahallesi, Astim OSB No:98 Efeler adresine son teslim tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Başvurular hakkında detaylı bilgilere ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberine kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilmektedir.” (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler