Takip Et

SON DAKİKA

TKDK destekleriyle sınırları aşıyor

25 Ağustos 2015, Salı 09:00

     


Mega Süt ve Tarım Ürünleri Nakliyat İnş. Petrol San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Gezici, 2014 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) sunduğu 1 milyon 268 bin 574 lira bütçeli projesiyle; 557 bin 667 lira geri ödemesiz hibe desteği alarak tesisinin kapasitesini arttırdı. Gezici, 13. Çağrı döneminde de 710 bin lira değerinde bir proje daha sundu ve desteklenmeye hak kazanan ikinci projesinin de yatırımlarına başladı.

12. Başvuru Çağrı döneminde TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne, Süt ve Süt Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması alt tedbiri kapsamında proje sunan Mega Süt ve Tarım Ürünleri, Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesisinin kapasitesini arttırarak, tesisin eksik makine ekipmanlarını tamamladı. Daha önce ticari anlamda Ankara’ya kadar olan bölgelere hitap edebildiklerini belirten Mega Süt Yönetim kurulu Başkanı Yusuf Gezici, TKDK desteğiyle aldıkları modern makine ekipmanlar sayesinde ürünlerini Elazığ kentine kadar ulaştırdıkları bildirdi.

HEDEF 500 TON SÜT KAPASİTESİ

Proje süreci ve tesisi hakkında konuşan Gezici, şunları söyledi:

“Aydın’da 25 senedir bu işi yapıyoruz. Hazırlamış olduğumuz proje TKDK tarafından kabul edildi ve eksik makine ekipmanlarımızı tamamladık. Destek almadan önce ticari anlamda Ankara ilinden ileriye geçemiyorduk ancak TKDK desteği ile aldığımız modern makine ekipmanlar sayesinde ürünlerimizi Elazığ’a kadar ulaştırdık. Şuan 70 ton süt kapasitesine sahibiz. Hedefimiz 500 ton süt kapasitesine ulaşmak. Aldığımız makine ekipmanlar sayesinde hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Organize sanayideki tüm ilgili şirket sahiplerine bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Proje sunacak herkesin makine ekipmanlarını iyi seçmelerini ve iyi bir proje analizi yapmalarını öneriyorum.”

710 BİN TL’LİK BİR PROJE DAHA

Tekrar TKDK desteklerden faydalanmak için 13. Çağrı döneminde toplam yatırım tutarı 710 bin liralık bir proje daha sunduğunu söyleyen Yusuf Gezici, “Hazırladığımız bu proje de kabul edildi ve TKDK ile sözleşme imzaladık. Şimdi o projenin yatırımına başladık. Yatırımımızı tamamladıktan sonra yine aynı şekilde toplam yatırım tutarının yüzde 50’si olan 345 bin 314 lirasını hibe olarak geri alacağız. Bu proje sayesinde TKDK desteklerinden ikinci kez faydalanmış olacağız. Herkes bu destekler sayesinde hayalindeki tesisi kurabilir ya da faaliyette olan tesisini geliştirebilir” dedi. (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler