Takip Et

SON DAKİKA

TKDK'dan besiciliğe destek

25 Haziran 2014, Çarşamba 13:01

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), ‘Destek Bizden Üretim Sizden’ sloganıyla IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında verdiği geri ödemesiz hibelerle Aydınlı besicilere destek sağlıyor. AB standartlarına uygun işletmelerin oluşturulmasını destekleyerek her zaman üreticinin yegâne yol arkadaşı olacaklarını ifade eden TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü olarak, et üreten tarımsal işletmelere 20 bin Euro ile 1 milyon Euro ‘ya kadar yüzde 50 ile yüzde 65 arasında geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını belirtti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’de yüksek hayvan varlığına rağmen, hayvansal gıda maddesi tüketiminin son derece düşük olduğuna dikkat çeken Aydın İl Koordinatörü Çiftçi, “İnsanların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, bitkisel kaynaklı gıdaların yanında hayvansal kaynaklı gıdaların da tüketilmesiyle mümkündür. Hayvancılığı, ekonomisi ve kültürel yapısı gelişmiş olan ülkelerde kaliteli kırmızı et tüketimi belirgin düzeyde daha yüksektir. Ete olan talebin karşılanabilmesi amacıyla mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve tüketicinin arzu ettiği kalitede üretimin yapılması gerekmektedir. Besicilik sektöründe de yatırım yapmanın yolu bir şekilde devlet teşviklerinden ve hibelerinden geçmektedir” dedi.

“YÜZDE 50 İLE 60 ARASINDA GERİ ÖDEMESİZ DESTEK SAĞLIYORUZ”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Kırsal Kalkınma Programı kapsamında diğer sektörlere olduğu gibi Kırmızı Et Sektörüne de önemli ölçüde destek verdiğini söyleyen Çiftçi, “Et Üreten Tarımsal İşletmeler Tedbiri adı altında 30-250 baş sığır veya 100-500 baş koyun veya keçiye sahip küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmeler için açık, yarı açık veya kapalı ahırların, ağılların inşası veya modernizasyonu, depo binalarının ve makine garajlarının inşası, silaj işleme makinesi ve ekipmanları, çiftlikte hayvan yemi hazırlama dağıtma ve depolama sistemleri, gübre yönetimi ve depolamaya yönelik yatırımlar, hayvanlara yönelik ekipman ve tesisler, hayvan refahı standartlarına uygun nakliye ekipmanları, hayvanların su ihtiyacına yönelik sulama sistemleri, biyogaz tesisleri, hayvan kaydı ve genel çiftlik yönetimi için bilişim teknolojileri ve yazılım dahil özel teknolojik ekipman satın alınması gibi yatırımlarda yüzde 50 ile 65 arasında değişen geri ödemesiz hibe olanakları sunulmaktadır. Başvuru sahipleri, başvuru paketlerini İl Koordinatörlüğü’müze sunduktan sonra, başvuru paketlerinin değerlendirmelerinden sonra uygun bulunan başvuru sahiplerinin sözleşmelerinin imzalanmasıyla müteşebbisler yatırım sonunda kurumumuzdan geri ödemesiz hibe desteklerini alabileceklerdir” diye konuştu. (HAKAN TUĞRUL)







 
Son Eklenen Haberler