Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın’da 105 adet işletmenin kurulmasını sağladık”

23 Kasım 2020, Pazartesi 18:08

     


İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, “Kendi işini kurmak isteyen engelli ve hükümlü vatandaşlarımıza hibe desteklerimiz devam ediyor. Bugüne kadar 105 adet işletmenin kurulmasını sağladık” dedi.

 

Aydın İŞKUR olarak mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren İl Müdürü Rahmi Terzi, en fazla projeye imza atan 4. İl müdürlüğü olduklarını ifade etti.

“EN ÇOK PROJEYE İMZA ATAN 4. İL OLDUK”

İŞKUR olarak kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 65 bin TL, eski hükümlü vatandaşlara da 44 bin 145 liraya kadar hibe desteği sağladıklarını söyleyen Terzi, “Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü olarak 2016 yılında başlayan hibe destekleriyle 64’ü engelli 41’i eski hükümlü olmak üzere 105 adet işletmenin kurulmasını sağladık. 105 işletmeye toplamda 3 milyon 845 bin TL hibe desteği sağladık.

2020 yılında ise 76 engelli 37 eski hükümlü projesi olmak üzere toplamda 113 proje için başvuruda bulunduk. 47 engelli ve 29 eski hükümlü, toplamda 76 proje Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. 76 proje için toplamda 4 milyon 30 bin 140 TL hibe desteği verilecektir. Engelli – eski hükümlü projeleri hazırlamak ve yürütmek konusunda Aydın İŞKUR Türkiye genelinde en çok projeye imza atan 4. İl olmuştur” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK VATANDAŞIMIZIN BU HİBELERDEN FAYDALANMASINI SAĞLIYORUZ”

“Bu başarıda özveri ile çalışan, gecesine gündüzüne katan, proje sahiplerinin her türlü bilgi ve ihtiyaçları konusunda danışmanlık hizmeti veren personelimizin emeği büyüktür” diyen İl Müdürü Terzi, “Bu vesileyle tüm personelime göstermiş oldukları emek ve gayret için teşekkür ediyorum.

Engelli-eski Hükümlü Projeleri ile ilgili çağrı 23 Kasım-18 Aralık 2020 tarihleri arasında yeniden yürürlüğe girmiştir. İlgili şartları sağlayan tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza proje aşamalarının tamamında gerekli tüm desteği İŞKUR olarak vererek daha çok vatandaşımızın bu hibelerden faydalanmasını sağlıyoruz. Meslek ya da sektör ayırt etmeksizin tüm Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı bu hibe desteğinden yararlanmak üzere İl müdürlüğümüze ve ya Nazilli, Söke ve Kuşadası’nda bulunan Hizmet Merkezlerimize bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler