Takip Et

SON DAKİKA

Aydın TKDK'dan 78 milyon TL'lik yatırım

23 Ekim 2017, Pazartesi 14:42

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II 2'inci Başvuru Çağrı İlanı ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara ait Proje Başvuru kabulleri 13 Ekim 2017 tarihi itibariyle tamamlandı.

 

TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, IPARD II programının 2. Çağrı dönemi ile ilgili olarak, Aydın'da 103 tedbiri başlığı altında Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında 11 adet proje kabulünün gerçekleştiğini bildirdi. AB standartlarında 11 adet tesis yatırımı yapılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Bozkurt, bu projelerin toplam yatırım yaklaşık 78 milyon TL olduğunu, yatırımlara tamamlanmasına müteakiben %50 hibe desteği verileceğini söyledi.

IPARD II programının 2. Çağrı döneminde alınan 11 adet proje başvurusunun ; 8 adet süt işleme tesisi, 1 adet kırmızı et kesimhanesi, 2 adet soğuk hava deposu ve paketleme tesisi yatırımı / modernizasyonundan oluştuğunu anlatan Bozkurt, IPARD II çağrı dönemi sonuçları ile Aydın ilinin hak ettiği yatırımları kazandırmanın, kırsal alanda tarım sektörünü canlandırarak sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla yapılan plan ve programlı çalışmada, 2.Çağrı dönemi için gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantıları, yatırımcı ziyaretleri, STK ziyaretleriyle hedeflerine yakın bir sonuç elde etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Bir sonraki çağrı için çalışmalara ara vermeden devam edildiğini bu çağrıda sadece işleme sektörüne ait proje başvurularının kabul edildiğine değinen Bozkurt, önümüzdeki çağrıda ise; büyükbaş-küçükbaş süt ve et besi tesislerinin modernizasyonu ve yeni kurulumuna, sadece mevcut kanatlı et üretim ile mevcut yumurta tavukçuluğu işletmelerinin modernizasyonuna, tıbbi aromatik bitki – süs bitkisi – fide fidan –mantar yetiştiriciliğine, arıcılık, zanaatkarlık ve zeytinyağı, sebze meyve işleme gibi katma değerli ürün üreten işletmelere, kırsal turizm adı altında konaklama – yeme içme tesislerine, kültür balıkçılığına, yenilenebilir enerji üretim yatırımlarına ve son olarak çiftçiler tarafından sıklıkla kullanılan ancak maliyetleri nispeten yüksek olan makine ve ekipmanın bir havuzda toplanması ve kiralama usulü ile paylaşılması için oluşturulan, sadece üretici örgütlerimizin başvurabileceği Makine parkları yatırımlarına destek verileceğini söyledi.

Tamamlanmış olan çağrı dönemi ile ilgili son olarak, İşleme sektöründeki yatırımların bölgenin kalkınmasında, istihdam ve üretime doğrudan olarak olumlu etki sağlayacağını düşündüğünü belirten Bozkurt, ‘’Yatırımların Aydın İlimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi. (SUAT DENİZ)







 
Son Eklenen Haberler