Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı üreticilerin beklediği destekler açıklandı

21 Kasım 2020, Cumartesi 15:18

     


Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2006 yılından beri uygulamaya koyduğu Tarımsal Ekonomik Yatırımlara ve Tarımsal Altyapı Yatırımlarına yönelik olan desteklerin on dördüncü etabı, Resmi Gazete'de yayımlanan iki ayrı tebliğ ile yürürlüğe girdi.

Başvuru süresi ekonomik yatırımlar için 90 gün, ekonomik alt yapı yatırımları için ise 60 gün olarak belirlendiğini söyleyen Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Ahmet Ökdem, “Tarımsal Ekonomik Yatırımlar konu başlığında yatırımcılara, Tıbbi ve aromatik bitkiler dahil bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması ve paketlenmesine yönelik; yeni tesislerin yapımı, yarım kalmış yatırımların tamamlanması ve faal tesislerin kapasite artırma veya modernizasyonu ile birlikte yeni tesis edilecek çelik silo ve soğuk hava deposu yapımı işlerine hibe desteği verilecektir” dedi.

“HİBE TUTARLARI PROJE TUTARLARININ YÜZDE 50’Sİ ŞEKLİNDE ÖDENECEKTİR”

Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Ahmet Ökdem, diğer hibe alabilecek projeler ile miktarları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Modern yeni sera yapımı ile mevcut seraların modernizasyonu veya teknoloji yenilenmesi yanında; büyük baş ve küçük baş hayvancılık, kanatlı hayvancılık ve kültür mantarı yetiştiriciliği sektörlerine yeni tesis, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması ve mevcut tesislerin teknoloji yenileme veya modernizasyonu, büyük baş ve küçük baş hayvan kesimhanelerinin faal olanlarına teknoloji yenileme veya modernizasyon, kanatlı kesim haneleri için ise yeni tesis yapımı ile birlikte yarım kalmış tesislerin tamamlanması ve mevcut tesislerin modernizasyon ve teknoloji yenilenmesi konularında yatırımcılara hibe desteği verilecektir. Su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal ve bitkisel orjinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması hibe kapsamında değerlendirilmiştir. Sulama kooperatifleri ve sulama kooperatifleri üst birliklerinin yönetiminde olan basınçlı sulama amacıyla kullanılan tarımsal sulama tesislerinin enerji ihtiyacının karşılanması için güneş ve rüzgar enerjisi tesisi yapımı da hibe desteklerden faydalanacaktır. Bununla birlikte üç dekardan az olmamak üzere örtü altı tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanması için yapılacak güneş, rüzgar, jeotermal ve biyogaz tesisleri içinde hibe desteği verilecektir. Hibeye esas proje tutarı üst sınırı; yeni tesisler için 3 milyon TL, tamamlama yatırımları için 2 milyon TL ve modernizasyon veya teknoloji yenileme yatırımları için se 1 milyar 500 milyon TL’dir. Hibeye esas proje tutarı alt sınırı 250 bin TL olarak tespit edilmiştir. Hibe tutarları hibeye esas proje tutarlarının yüzde 50’si şeklinde ödenecektir. Ekonomik Altyapı Yatırımları Konularında Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesi, arıcılık ve arı ürünleri yatırımları, bilişim sistemleri ve eğitimi, el sanatları ve katma değerli ürünler, ipek böceği, su ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projelerine hibe desteği verilecektir. Ayrıca tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler için makine parkı oluşturma yatırımları hibe desteği kapsamına alınmıştır. Hibeye esas proje tutarı üst sınırı 500 bin TL olurken alt sınır 20 bin TL olarak belirlenmiştir.” (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler