Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğanlı çobanlar törene kepenekleriyle katıldı

21 Ocak 2020, Salı 16:09

     


Bozdoğan'da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sürü Elemanı Yetiştirme Kursuna’ katılan 53 çoban belge alamaya hak kazandı. Belge törenine kepenekleriyle katılan çobanlar renkli görüntülere sahne oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve Aydın’da ilk kez Bozdoğan İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Sürü Elemanı Yetiştirme Kursuna’, 62 küçükbaş hayvan besleyen çiftçiler katıldı. 22 Kasım-2 Ocak arası 104 saatlik eğitimden geçen çobanlara belgeleri törenle dağıtıldı. Bozdoğan Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen belge dağıtım törenine, Bozdoğan Kaymakamı Yasin Ardıç, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Altun, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel ve üreticiler katıldı.

“5 BİN LİRA HİBE ALMAYA HAK KAZANDILAR”

Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Altun, açılan kurslara katılan 53 kişinin belge almaya hak kazandığını belirtirken, 9 üreticiden bazılarının kursa katılmadığını bazılarının da kursta başarı gösteremediğini ifade etti. Müdür Altun, “Bakanlığımız tarafından 100 adet küçükbaş koyun yada keçiye sahip olan üreticilerimiz için kurs ve bu kursu tamamlayanlara da yıllık 5 bin lira çobanlık desteği imkanı başlatıldı. İlçe Müdürü olarak üreticilerimizi bu desteklerden yararlandırmak adına Karıncalı Dağ bölgesindeki 20 mahallemizdeki küçükbaş hayvan sahibi üreticilerimizi bilgilendirdik. Yapmaları gereken hususları anlattık. Çobanlık desteği daha önce 500 küçükbaş hayvanı olanlara sağlanmaktaydı. Şimdi bu kursumuzu tamamlayan çoban arkadaşlarımız 2020 yılı itibariyle her yıl 5 bin lira destek almaya hak kazandı. Talep olduğu takdirde bu kursumuzun ikincisini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Törene katılan çobanların sembolik giysisi olan, küçükbaş hayvan yününden yapılan ve soğuktan etkilenmemek için giyilen kepenekleri ile katıldı. Belgelerini alan çobanlar, meslekleriyle onur ve gurur duyduklarını ifade ederken, sırtlarındaki kepeneklerin soğuk kış günlerinde kendilerini koruyan bir giysi olduğunu söyledi. (ŞADİYE YILMAZ) 







 
Son Eklenen Haberler