Takip Et

SON DAKİKA

"Evin gelinliği perdedir"

20 Ekim 2020, Salı 14:36

     


Aydınlı İş İnsanı Ahmet Selim Gündoğan, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Gündoğan, "Perde bizim tabirimizle evin gelinliğidir. Kadın gelinliğine nasıl önem verirse evde de perdeye önem verir" dedi.

Perde sektöründe çalışan ve kendisini tanıtan Ahmet Selim Gündoğan, "1983 yılında Aydın'da doğdum. Evliyim ve bir kız çocuğum var. 2005 yılında Denizli'de başladım işe kuzenim ön ayak oldu. Denizli'nin sektördeki en iyi perdecisinde çalıştım ve bu bana tecrübe oldu. Çevrem Aydın'da olduğu için hedeflerimi Aydın'da gerçekleştirmek istedim ve Aydın'a geldim. Her şey ekip işi. Tek başınıza bir noktaya gelmek çok zor. Hepimiz için bu geçerli. İzmir'de bir atölye kurduktan sonra bir takım şeyler daha kolay oldu. İzmir'de bir üs kurmak önemliydi. Şu an gerçekten İzmir'in her noktasında varız. Sosyal medyadan da güç alıyoruz" dedi.

"MÜŞTERİYE ÖNCE HAYAL SATIYORUZ"

Perde kullanımın kişiden kişiye değiştiğini söyleyen Gündoğan, "Perde bizim tabirimizle evin gelinliğidir. Kadın gelinliğine nasıl önem verirse evde de perdeye önem verir. Biz işimizi severek yapıyoruz. Misafirler perdeyi çok övüyorsa müşterilerimiz de bize teşekkür ediyor. Genelde mağazaya gelen müşterilerimiz güven arıyor. Bu mağaza işimi yapabilir mi havasını kokluyor. Mağazada bu ortam yoksa bir takım şeyler olmuyor. Sadece modayı takip etmek yeterli değil. Tertip ve düzenli olmak da gerekiyor. Müşteriyi iyi karşılamak gerekiyor. Biz Türk insanı olarak buna çok dikkat ediyoruz. Benim tespitime göre sık perde değiştirenler kaliteyi önemsemiyor. Genelde iyi yapılan perde 10 seneye kadar kullanılabilir. Sık değiştirenler perdeye çok para ödemez ve çok sık perde değiştirmek ister. Ev kadınlarının perde seçiminde gelen misafirlerinin beğenisi ön planda oluyor genelde. Başkasında gördüğü perdeyi bizden isteyenler de oluyor. Misafirliğe gidip perdeyi beğenenler, aynısından istiyor. Bir evin perdeleri için 7-8 bin TL fiyatlarla satışımız başlıyor. Evin büyüklüğüne göre 70-80 bin TL'ye kadar çıkıyor. Şu ana kadar en yüksek fiyatla yaptığımız iş 120 bin TL. Öncelikle müşterinin isteklerini dinliyoruz. Ne istediğini anlamaya çalışıyoruz. Hiç bir şeye bakmadan evi tespit ediyoruz. Mobilyaların nasıl olduğunu tespit ediyoruz. Güzel bir çalışma yapıyoruz. Tamamen bir hayal satıyoruz. Gelen müşterimize ilk önce hayal satıyoruz. Teknolojinin vermiş olduğu imkanları da kullanıyoruz" dedi.

"MÜŞTERİNİN DİKKATİNİ ÇEKMEK ÖNEMLİ"

"Müşterinin dikkatini çekmek önemli" diyen Gündoğan, "Mahremiyete önem veririz. Eve gittiğimizde hangi oda olursa olsun izin isteriz müsait mi diye. Bir müşterim vardı çok bilgiliydi. Ona hiç bir şey bilmiyorsunuz dedim. Onun dikkatini çektim. Dikkatini çekince bizi dinlemeye başladı. Bizden iddialı bir çalışma beklediğini söyledi. Çok güzel bir proje hazırladık. Pandemi sürecinde sektörümüzün çok değerli olduğunu gördük. Pandemi sürecinde insanlar görselliğe önem verdi evinde. Mobilyalarını yeniledi. Eksikliklerini giderdi. Pandemi döneminde çok büyük kayıplar görmedik. Havayı filtreleyen perdelerimiz var. Bunları anlatamadığımız için müşteriler pek bilmiyor. Günümüz teknolojisinde bu şekilde üretip ihracat ettiğimiz çok ürün var. Ev tekstilinde güçlüyüz. Herkes fuarlarımızı inceler. Kendimiz geliştirmemiz için yurt dışı çok önemli. Müşterinin seçimi bize rehber oluyor. Hem mobilya hem perde satan iş yerleri var. Başarılı olanlar bir elin parmağını geçmez. Genelde sadece perde satanlar sektörde daha büyük adımlar atmıştır. Biz de her zaman bunu söylemeye çalışıyoruz. Müşterinin sadece perdeciden almacı önemli. Bunu tavsiye ederiz. Bizden alıp almamasından ziyade perdeciden alması önemli. Ben perde değil hizmet satıyorum. Perdeyi her yerden alabilirsiniz. Kendime bir hedef koydum. Hedef varsa başarı vardır. Yetinmemek lazım. Bizim perdeciler olarak en büyük sorunumuz bir araya gelememek. Bu konularda zayıfız. Rekabeti husumete dönüştürmemek gerekiyor" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler