Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası, jeotermalle buluşuyor

20 Nisan 2017, Perşembe 17:10

     


Kuşadası'nda 375 hektarlık bir alanda arama ruhsatlarının sahibi olan Yediyol Şirketler Grubu, bölgedeki termal kaynakların kullanıma açılması için gerekli ÇED izinlerini ve işletme ruhsatlarını aldı. Bu gelişmeyle Kuşadası'nın jeotermal zenginliğin nimetlerinden yararlanması adına önemli bir adım daha atılmış oldu.

 

ÇERÇİOĞLU'NUN HEDEFLEDİĞİ ÖRNEK PROJE

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuşadası'nın jeotermal enerjiden yararlanması için attığı adım sonrası bir önemli hamle de ilçedeki 375 hektarlık alanda arama ruhsatlarının sahibi olan Yediyol Şirketler Grubu'ndan geldi.

 

Grup bünyesinde bulunan Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinlerini ve işletme ruhsatlarını da alarak sürece önemli bir katkı sağlamış oldu. Yediyol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, projelendirme çalışmalarının da büyük bir hızla sürdüğünü belirterek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin attığı tarihi adıma ayak uydurabilmek, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun hedeflediği örnek projeyi hayata geçirebilmek için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kuşadası ve turizm sektörü, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun öncülüğünü yaptığı bu girişimi asla unutmayacak” dedi.

 

KUŞADASI'NIN KADERİ DEĞİŞECEK

Kuşadası'nın jeotermal zenginlikle buluşması adına gerekli işlemleri tamamladıklarını anlatan Mendi, ruhsat alanlarının dağıtım bölgesine yakın olmasının yatırım ve işletme maliyeti açısından da çok önemli bir avantaj olduğuna vurgu yaptı. Mendi, bu avantajla Kuşadası yöresinin jeotermal enerjiyi en ekonomik imkanlarla kullanma şansına sahip olduğunu hatırlatarak, “Ruhsat alanlarımızın dağıtımın planlandığı bölgeye yakınlığı her bakımdan avantaj. İhale sürecinden sonra derhal dağıtım çalışmalarına başlayacak şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Jeotermal enerji kullanımının Kuşadası'nın kaderini değiştirecek bir zenginlik olduğunu anlatan Muhammet Şuheyp Mendi proje çalışmaları ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Bölgede bulunan konutlar ve oteller yüksek ısıtma maliyetleri yüzünden yılın büyük bölümünde atıl duruyor. Öncelikle minimum maliyetlerle ısıtmalarını sağlayarak bölgeye 12 ay canlılık kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca termal kaynaklar sağlık turizmi için de büyük avantaj. Efes ve Meryem Ana gibi 2 önemli tarihi zenginliğin beşiğinde bulunan Kuşadası, bunlara bir de sağlık turizminin eklenmesiyle, turizmde 12 ay yaşayan bir kente dönüşecek. Hem tam kapasite çalışamayan tesisler canlanacak, hem de yeni yatırımların önü açılacak. Projeler içinde sağlık turizmine katkı sağlayacak önemli unsurlardan biri de bölgedeki termal kür merkezleri. Dünyanın sağlık turizminde termale olan ilgi malum. Bu ilgiyi Kuşadası'na yönlendirerek ilçenin yeni bir kalkınma hamlesine başlamasının önünü açmış olacağız.”

Mendi, bölgede 12 aylık canlanmanın istihdama ve ekonomiye sağlayacağı katkıların sektörün tüm aktörlerini heyecanlandırdığını da hatırlatarak, “Jeotermalin tarımda kullanımı ile Kuşadası, kendi içinde oluşacak talep artışını karşılayacak olanaklara kavuşacak” dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler