Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

17 Ekim 2020, Cumartesi 15:29

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, pamuk üretiminin Aydın için önemli bir değer olduğunu ve üreticiye ödenecek olan destekleme primlerini değerlendirerek, “Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan pamuk primi desteklemelerini değerlendirdi.

“AYDIN İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KATMA DEĞER”

Aydın’ın pamuk üretim kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu belirten Savaş, “İlimizde yıllık ortalama 250 bin ton civarında pamuk üretimi yapılmaktadır. Bu rakam hem ilimiz hem de ülkemiz için oldukça yüksek bir rakam. Aydınlı çiftçilerimizin ürettiği bütün ürünler Aydın için, ülkemiz için büyük bir katma değer. Üreticilerimizin mağdur olmaması için bizler de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

“EN YÜKSEK DESTEK TUTARINI PAMUK ÜRETİCİMİZE ÖDÜYORUZ”

“İlimizin önemli tarımsal ürünlerinden olan pamuk için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’den müjdeler var” diyen Savaş, “Kütlü pamuk primini yüzde 37,5 artırarak kilogram başına 1 lira 10 kuruşa çıkardık. Pamuk üreticilerimize, mazot ve gübre desteğiyle birlikte kilogram başına 1 lira 23 kuruş destek ödeyeceğiz. Mazot ve gübre destekleri ile prim destekleri içinden en yüksek destek tutarını pamuk üreticimize ödüyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler