Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da dev süt tozu tesisi yapılacak

15 Temmuz 2015, Çarşamba 15:00

     


Germencik'teki Ortaklar OSB’de yapılacak olan 12 milyon TL’lik dev süt tozu üretim tesisi projesinin sözleşmesi imzalandı.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından, 13.Çağrı döneminde kabul edilen ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 12 Milyon TL’lik dev Süt Tozu Üretim Tesisi projesinin sözleşmesi imzalandı. Milay Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile imzalanan bu proje, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında olup, toplam bütçesi TKDK tedbirlerinin en üst limitinde. Ayrıca bu proje hibe destek ile Aydın’a kazandırılacak olan ilk Süt tozu üretim tesisi olacak.

“PROJENİZİ GETİRİN HİBE DESTEĞİNİZİ ALIN”

Sözleşmesi imzalanan ve Germencik’te yapılacak yatırım hakkında açıklamada bulunan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, ”İmzaladığımız bu sözleşme ile TKDK destekli ilk Süt Tozu Üretim Tesisini Aydın’a kazandırmış olacağız. Bu projenin toplam yatırım tutarı 12 milyon 86 bin 669 TL olup bu tutarın 4 milyon 345 bin 500 TL’si yatırım sonunda hibe olarak faydalanıcının hesabına aktarılması planlanmaktadır. Germencik İlçesine bağlı Ortaklar OSB’de yapılacak bu tesisinin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması düşünülüyor. Bu projenin tamamlanması ile ilçede üretilen sütler işlenecek ve süt tozu üretilecektir. Germencik’te hayvancılıkla uğraşan ve süt üreten vatandaşlarımızın ürünleri değerlenmiş olacak bu sayede ilçe ekonomisi kalkınacaktır. Ayrıca bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte o bölgede birçok kişiye istihdam kapısı açılmış olacaktır. Bu ve buna benzer kurulacak her tesis ilimizin kalkınması noktasında önemli rol oynamaktadır. Yatırım yapacak ve ilimizin kalkınması noktasında bir çivi çakacak bütün yatırımcıları hibe desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Projenizi getirin hibe desteğinizi alın” dedi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler