AyFm 100.5
  • 12 Kasım 2021, Cuma 10:19

Çam fıstığının yeni rotası Avrupa ve Amerika

Pandemi süreci öncesi Ora Doğu pazarına ihraç edilen Beşparmak Dağlarında üretilen ve yörede künar olarak bilinen çam fıstığının yeni rotası Avrupa ve Amerika oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bir yandan Orta Doğu'daki iç savaşlar ve bir yandan pandemi süreci nedeniyle enerji deposu olarak bilinen künar ihracatında yeni pazar arık Avrupa ve Amerika oldu.

Aydın'ın Söke İlçesinde çam fıstığı üretiminin önemli bölgelerinden olan Beşparmak Dağlarında künar hasadı başladı. İtalya, Almanya ve İspanya’dan sonra Amerika'ya ihraç edilen Söke Beşparmak künarına talebin her geçen gün artması dikkat çekiyor.

Söke İlçe Merkezine 55 kilometre mesafede bulunan Beşparmak Dağı eteğindeki Çavdar Mahallesinde faaliyet gösteren Birol Garagöz ve genç girişimci oğlu Murat Garagöz’e ait Beş Parmak Dış Ticaret Şirketi’nde yeni sezonun heyecanı yaşanıyor.

Şirket Müdürü Murat Garagöz, ”Gelen taleplere sadece kendi bölgemizin ürünleri olan künarlar yetersiz gelmekte. Başka bölgelerden aracılar üzerinden topladığımız ürünleri Çavdar'daki tesislerimizde işleyerek ihracata hazır hale getirmekteyiz” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.