Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Eşiyok: Çine Karpuzu'nun aroması bir başka

11 Haziran 2021, Cuma 13:56

     


Çine'de karpuz hasadına başlayan Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, "İlçemizde üretilen karpuzların aroması ve lezzeti çok farklı. Artık halkımız gerçek karpuzu yiyebilecek" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Ziraat Mühendisi Mutlu Çıvgın ile birlikte karpuz hasadına başlayan İsmail Ataman ve Erdal Erez'in arazisine ziyaret etti. Başkan Eşiyok, üreticilere bol ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

“ARTIK HALKIMIZ GERÇEK KARPUZU YİYEBİLECEK"

Doğanyurt Mahallesi Araphisarı Mevkisi'nde yaklaşık 50 dönüm arazide karpuz yetiştiren İsmail Ataman ve Erdal Erez'i hayırlı bir sezon dileğinde bulunan Başkan Eşiyok, tattığı karpuzu övgü ile söz etti. Yaz sezonunun vazgeçilmez ürünü olan karpuzun bugüne kadar diğer illerden geldiğini belirten Başkan Osman Eşiyok, "İlçemizde üreticilerimizin yetiştirdiği bütün ürünler çok değerli ama onların para kazanabilmeleri daha da önemli. Bu üreticilerimiz kendi imkanları ile yetiştirdikleri ürünlerin hasadına başlamış. İlçe genelinde diğer birçok üreticimiz de artık hasada başladı. Bugüne kadar diğer illerden gelen karpuzları tükettik ama hiçbiri bizim ürünümüzün yerine tutmuyor. İlçemizde üretilen karpuzların aroması ve lezzeti çok farklı. Artık halkımız gerçek karpuzu yiyebilecek" diye konuştu.

“FİYATLAR BUNUN ALTINA DÜŞERSE ZARAR EDERİZ”

Üreticiler Ataman ve Erez, Çine genelinde farklı arazilerde 500 dönüme yakın alanda karpuz üretimi yaptıklarını belirterek, "25 Şubat'ta dikimini yaptığımız karpuzun bugün hasadına başladık. Bugüne kadar adeta çocuk gibi yetiştirdik. Şuan toptan 1 liradan satışını yapıyoruz. Fiyatlar bunun altına düşerse zarar ederiz. Çünkü girdi maliyetlerimiz oldukça yüksek" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler