Takip Et

SON DAKİKA

Didim'de TKDK destekleri anlatıldı

8 Şubat 2018, Perşembe 16:26

     


Didim’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Didim Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mekin Subaşı ile çiftçi ve esnaflar katıldı. Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü uzmanları Serdar Çalışkan ve İbrahim Akalın tarafından sunum yapılarak bilgiler verildi. Toplantıya katılanları bilgilendiren Serdar Çalışkan, “TKDK, Avrupa Birliği’nin ve ulusal kaynakların kullandırılmasında Avrupa komisyonu tarafından yetkilendirilmiş ve bu programı uygulayacak olan kurumdur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ise ilgili kuruluşudur. Avrupa da, Avrupa Birliği’ne katılım girişi olmadan önce katılım öncesi kırsal kalkınmayı sağlayacak bütçesi ve koşulu gibi önceden belirlenmiş destek programıdır. Bu Avrupa Birliği’ne bağlı bütün ülkelerde uygulanan bir programdır” dedi. Türkiye’de 42 ilde hizmet verdiklerini ifade eden Çalışkan, “Başvurularda vergi sistemine kayıtlı olunmalı. Başvuru aşamasında vergi ve sosyal güvenlik borçları bulunmamalıdır. 65 yaş altı olmalıdır ve arazi de hiçbir şekilde ipotek bulunmamalıdır” diyerek program hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

“YÜZDE 40'DAN YÜZDE 70'E VARAN ORANLARDA HİBE DESTEĞİ”

3.başvuru çağrı dönemi ile ilgili sunum yapan Serdar Çalışkan, süt, yumurta, kırmızı et ve kanatlı et üreten tarımsal işletmelere yüzde 40'dan yüzde 70'e varan oranlarda hibe desteği sağlanacağını ifade etti. Çalışkan, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, makine parkları, zanaatkarlık, yerel ürün işletmeleri, yenilenebilir enerji yatırımları, arıcılık ve arı ürünleri ile bitkisel üretimin de yüzde 55 hibe ile destekleneceğini sözlerine ekledi.

Bilgilendirme toplantısında, destek verilen kalemlerin genelinin makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olduğu ifade edildi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler