Takip Et

/>

SON DAKİKA

Salavatlılı yaşlılar öğrencilerle buluştu

28 Mart 2017, Salı 10:04

     


Sultanhisar'ın Salavatlı Mahallesi'nde yaşayan dede ve nineler, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir araya getirildikleri ilkokul öğrencilerine anılarını anlattı. Zor şartlarda eğitim gördüklerini belirten yaşlılar, günümüz çocuklarının daha şanslı olduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Salavatlı Mahallesi İlkokulu öğrencileri, mahallede yaşayan Özder Oğuz, Emine Duzkoyan, Pembe Çakmakçıoğlu, Mehmet Akman ve Hilmi Sakallı'yı konuk etti. Okul Müdürü Mustafa Eriş, etkinliğin Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Kendileriyle söyleşi yapılmasından memnun olduklarını ifade eden yaşlılar, çocukluk anılarını öğrencilerle paylaştı.Öğrencilerin sorularını da cevaplayan dede ve nineler, anılarını anlattı, şiirler okudu.

Özder Oğuz, çocukluk yıllarındaki imkanlar ile günümüzdeki imkanları karşılaştırınca şimdiki çocukların daha şanslı olduğunu söyledi. Emine Duzkoyan, ilkokul yıllarında ezberlediği 'Vatan' şiiri ile öğrencilerden büyük alkış aldı. Pembe Çakmakçıoğlu, çocukluğunda annesine çok yardımcı olduğunu, çok fazla kıyafetinin olmadığını, 4. sınıfa kadar okuduğunu anlattı. Mehmet Akman, çocukluk yıllarında televizyon olmadığını, çelik çomak, seksek, dokuztaş oynayarak büyüdüklerini söyledi. Hilmi Sakallı, okulun tarihçesi hakkında bilgi verirken, elektriğin mahalleye 1968'de geldiğini, daha önce fitilli gaz lambaları ile aydınlandıklarını söyledi. Ayrıca arkadaşlık ilişkileri, öğretmene saygı, hayalindeki meslekler, aile içi yardımlaşma ve dayanışma, okul ve sınıf kuralları, yaşlılığın getirdiği zorluklar hakkında öğrencilerin sordukları soruları cevapladı.

 

Geçen yıl yaşlıları evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden Okul Müdürü Eriş, etkinliğe gönüllü olarak katılan Pembe Çakmakçıoğlu, Hilmi Sakallı, Özder Oğuz, Emine Duzkoyan ve Mehmet Akman'a, şükranlarını ifade ederek yaşlılar ile gerçekleşen etkinlikten çocukların çok mutlu olduğunu söyledi. (HATİCE HOŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler