Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı Halid engelleri aştı

27 Temmuz 2020, Pazartesi 16:54

     


Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın TYT oturumunda Türkiye birincisi olan yüzde 60 görme engelli Halid Oğuz Serçe, başarısına Aydın Aydın Uğur Okullarına ve her sabah erken saatlerinde düzenli olarak çalışmaya borçlu olduğunu ifade etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, sınavın TYT oturumunda birincilik, Eşit Ağırlık alanında da Türkiye ikinciliğini yakalayan Uğur Okulları öğrencisi Halid Oğuz Serçe, yüzde 60 görme kaybına rağmen gerçek bir başarı öyküsü yazdı. Serçe, idealinin psikolog olmak olduğunu ifade etti.

“BENİM ESKİDEN BERİ PSİKOLOJİ OKUMA HAYALİM VARDI”

Sümeyra ve Abdullah Serçe çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Halid Oğuz, “Benim rahatsızlığım çocukluktan buyana ve genetik. Yüzde 60 görme kaybım var. Ama ne arkadaşlarım ne de kendim bir eksik olarak görmedim bu duruma. Ders esnasında tahtayı göremediğimde telefonum ile bakardım. Bunun için tüm öğretmenlerim ve okul yönetimi anlayış gösterdi. Devletin engelli öğrencilere sağladığı imkanlar vardı ÖSYM tarafından, ben bunu çok iyi değerlendirdim. Tüm engellilere de tavsiye ederim. Bu sınavlar öncesi iyi bir sonuç bekliyordum ama birincilik hayalim yoktu. Ben boş zamanlarında ders çalışan biri değildim ve sürekli çalışırdım. Her sabah 04.00’te uyanır, 07.00’de kadar ders çalışır ve ondan sonra okuluma gelirdim. Okul sonrası eve döndüğümde 1 saat dinlendikten sonra yine uyuyana kadar yine ders çalışırdım. Okulumun sağladığı destek ile bu başarıyı elde ettim. Benim eskiden beri psikoloji okuma hayalim vardı. İyi bir üniversite tercih ederek psikolog olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“TAM BİR ÖRNEK BAŞARI HİKAYESİ”

Uğur Okulları Aydın Anadolu Lisesi’nden mezun olan Halid Oğuz Serçe için okulunda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Uğur Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Altıntaş, “Evladımıza TYT oturumunda Türkiye birinciliği, Eşit Ağırlık alanında da Türkiye ikinciliğinden dolayı kutluyorum” dedi. Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, yüzde 60 görme kaybına rağmen ve pandemi sürecinde elde edilen başarının ile öğrencilerinin tarih yazdığını ifade etti. “Öğrencimizin başarısı tüm engelli kardeşlerimiz için de tam bir örnek başarı hikayesi. Biz sene başından beri takip ediyorduk, Halid Oğuz Serçe oldukça başarılı bir öğrencimizdi. Onunla gerçekten gurur duyuyoruz. Bundan sonra onu bekleyen çok ciddi fırsatlar var. Ben bir psikoloğum ve öğrencimizin de psikolog hayali kurması beni ayrıca mutlu etti. Kendisine yürekten kutluyorum” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler