Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Özel Rehber Koleji’nde bilim şenliği

27 Nisan 2019, Cumartesi 15:33

     


Aydın Özel Rehber Kolejinde öğrenciler bir dönem boyunca yaptıkları projeleri bilim şenliğinde veliler ve diğer öğrencilere gösterildi. Uçan ayna, Türkçenin doğru kullanımı, volkanik dağlar gibi bir çok proje, öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Özel Aydın Rehber Kolejinde düzenlenen bilim şenliğinde bir yıl boyunca yaptıkları sanat, spor, kimya ve teknoloji gibi alanlarda yaptıkları projeleri tanıttı. Öğrenciler şişeler ile hazırlanan düzenekten müzikler yaptı, kimyasal ilaçlarla volkanik patlama anını canlandırdı, Türkçenin doğru kullanımına dikkat çekildi, uçan ayna ile de eğlenceli anlar yaşandı.

Özel Aydın Rehber Koleji Okul Müdürü Hakan Kalkan, 8 dalda 100’ü geçgin proje sergilendiklerini söyledi. Kalkan, “Okulumuzda öğrenciler bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri sergilediler. Buradaki amacımız, çocukların kendilerini ifade edebilmeleridir. Burada toplamda 8 dalda 100’ü geçkin proje sergilendi. Çocuklarımız, Türkçe'nin doğru kullanımı öğrendi, deneyler yaptılar, İngilizce değerler eğitimi gibi çeşitli alanlarda projeler sergilendi. Bizim okul olarak amacımız çocukların hem akademik yönlerini geliştirmeleri hem de değerler eğitimi adı altında çocukların köklerine sahip çıkmalarıdır. Bu etkinlikte 86 öğrenci ve öğretmenlerimiz görev aldı. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Akademik eğitimi başardıkları gibi bir çok alanda da kendilerini ifade etmelerini istiyoruz. Robotik kodlamayla geleceğin yazılımı, geleceğin dili diye ifade edilen robotik kodlama dersleri veriliyor. Burada birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz bu dersi alıyorlar. Binicilik, atıcılık gibi özellikle atıcılıkta çocukların dikkatini toplamaları binicilikte hayvan sevgisi ve derslere odaklanmayı sağlıyoruz. Bununla birlikte spor, sanat, müzik gibi çeşitli alanlarda da faaliyetlerimiz var” diye konuştu. (BUKET KÖSE)







 
Son Eklenen Haberler