Takip Et

SON DAKİKA

Didimli öğrenciler, İngiltere’den döndü

27 Nisan 2016, Çarşamba 10:47

     


Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Okul Yemekleri ve Beslenme” konulu Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik projesinin yurtdışı hareketlilik faaliyetlerini tamamlayarak yurda döndü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“Okul Yemekleri ve Beslenme” konulu projenin 1.yurtdışı hareketlilik faaliyetini 26 Ekim ile 1 Kasım 2015 tarihleri arasında Estonya’da gerçekleştiren Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2.yurtdışı hareketlilik faaliyetini ise 11-18 Nisan 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin Leeds kentinde gerçekleştirdi.

FARKLI OKUL YEMEKLERİNİ ÖĞRENDİLER

Proje koordinatörlerinden ve meslek dersi öğretmenlerinden Ersin Kaya, “Okul Yemekleri ve Beslenme” konulu Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik projesinin Estonya, İngiltere, Türkiye, Romanya ve Malta’dan olmak üzere 5 ülkeden 40 katılımcıyla gerçekleştiğini söyledi. Proje ile okul yemekleri konusunda farklı ülkelerdeki sistemlerin tanıtıldığını ve okul mutfakları ziyaret edilerek menülerin incelendiğini belirten Ersin Kaya, atölye çalışmaları ile ülkelerin yemeklerinin gruplar halinde yapılarak tanıtıldığını ve öğrencilerin sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildiğini kaydetti. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler