Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da mesleki eğitim bu proje ile yükselişe geçiyor

21 Temmuz 2020, Salı 17:08

     


Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği’nin (AYSKAD ) eğitime katkı amacıyla başlattığı projenin temeli atıldı.

Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak amacıyla AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut ile Yönetim Kurulu Üyesi Büger Asansör Elektrik-Elektronik Mühendisi Meltem Büger’in girişimleri sonuç verdi. Geçtiğimiz Şubat ayında dönemin Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile başladıkları ziyaretlerini, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile sürdüren dernek yöneticileri, Aydınlı öğrencilere katkı amacıyla hazırladıkları projeyi hayata geçirdi.

Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin Görsel Eğitimlerini sağlamak amacıyla okulun dış cephesine yaptırılmak istenen 2 duraklı ve dişsiz asansör projesinin temeli, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut ile yönetim Kurulu üyeleri Meltem Büger, Gönül Bay, Özlem Efir, Gönül İşleyen ve Didem Özalaşan, Okul Müdürü Sami Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

“2020-2021 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN KATKI SAĞLAYACAK”

AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut, 2020 yılı başında Aydın’da öğrencilerin eğitimine katkı amacıyla hazırladıkları projenin ilk adımını atmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Hazırlamış olduğumuz bu projeye, Aydın Ticaret Odası Yönetimi ve dernek üyelerimiz büyük destek sağladı. Burada eğitim gören kardeşlerimizin mesleki deneyim ve görsel eğitim almaları adına bu projeyi hazırladık. AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, 19 Haziran’da bizzat okula gelerek bu projemize hayata geçirmemiz için teknik destekte de bulundu. Şuanda da projemizin temelini atmış bulunmaktayız. Projemizi Eylül ayı itibariyle tamamlayıp, öğrencilerimize 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminden itibaren katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Dernek Başkanı Yasemin Bulut, projeye destek sağlayan AYTO yöneticilerine, Kardeş Asansör ile Özcan Asansör firması sahiplerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler