Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Bilsem’in “Bilimsel Başarılı” öğrencileri

20 Ocak 2021, Çarşamba 12:25

     


Nazilli Bilim ve Sanat Merkezi Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programı (BYF) Programı öğrencilerinden Elif Sude Bahadır ile Zeynep Dilara Yerlikaya, hem uluslararası kongreye davet edildiler, hem de bilimsel kitapta bölüm yazarlığı yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli Bilim ve Sanat BYF Programı öğrencilerinden Elif Sude Bahadır ile Zeynep Dilara Yerlikaya, Türkçe eğitimi alanında yaptıkları Atasözlerimizde Anlamı Herkesçe Bilinmeyen Sözcüklerin Öğretimine Yönelik Etkinlikler adlı çalışmayla geçtiğimiz aylarda yapılan 8. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’ne katıldı. Çorum'da düzenlenen kongre, pandemi nedeniyle videokonferans şeklinde gerçekleştiği belirtildi.

“TÜRKÇE ÖĞRETİMİNE KATKI SUNMAK HEDEFLENMEKTEDİR”

Proje danışmanlığını yapan Türkçe Öğretmeni Dr. Yıldız Yenen Avcı bu çalışmanın amacı hakkında açıklamalarda bulundu. Yenen Avcı, “Atasözlerimizde geçen, fakat anlamı herkesçe bilinmeyen sözcüklerin neler olduğunu, bunların ortaokul öğrencileri tarafından bilinme düzeyini ortaya koymak, hazırlanan etkinlikler aracılığıyla Türkçe öğretimine katkı sunmak hedeflenmektedir. Öz Türkçe olduğu halde günümüzde kullanılmayan veya çok az kullanılan kelimelerin açıklamaları ve türevleri için Tarama ve Derleme Sözlüğü’nden; Arapça ve Farsçadan dilimize girmiş olan söz unsurları içinse Osmanlıca Sözlüğü’nden yararlanılarak ‘Türemiş Sözcüklerle Eğitim-Unutma-Yaşat Etkinliği’ hazırlandığını, konu ile ilgili tiyatro metni (Karagöz-Hacivat) yazıldığını, atasözlerinin geçtiği şiir ve türküler ile şarkı kliplerinin öğrencilere dinletildiğini, resimli atasözü kartları, kelime avı, eksik harfler, bulmaca, resfebe, kelime eşleştirmeleri gibi çeşitli uygulamalarla atasözü öğretiminde etkinlikler oluşturulduğu bilinmektedir” dedi.

Ayrıca, bildiri tam metninin hakem değerlendirmesi sonucu olumlu rapor alarak uluslararası bir statüye sahip Berikan Yayınevi tarafından Sosyal Bilimlerde Yeni Araştırmalar-IV (2020) adlı kitapta bölüm olarak yayımlandığını ifade eden Yenen Avcı, öğrencilere bilimsel buluş sevgisini kazandırmanın ve araştırmalarını akademik dünyayla paylaşmanın önemine dikkat çekti. (KARDELEN ÇERÇİ)







 
Son Eklenen Haberler