Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı öğrenciler Türk bayrağını dalgalandırmak için robot yaptı

19 Şubat 2018, Pazartesi 15:46

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen STEM Projesi kapsamında kurulan ve Türkiye’yi Çin’de düzenlenecek olan FRC Robot Yarışmasında temsil edecek Aydın’ın ilk ve tek robot takımı ‘rOctopus 7134’ tanıtıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi mentörlüğünde ve Arda Rıza Bayırlı’nın takım koçluğunda Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden seçilen 14 öğrenci ‘rOctopus 7134’ takımını kurdu.

 

rOctopus 7134 Çin’in Şangay şehrinde gerçekleşecek uluslararası robot yarışması FRC’ye katılmaya hak kazandı.

 

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilere moral verdi. Robotun yapım aşamalarını ve özelliklerini dikkatle dinleyen vali Köşger, robotu kullanmayı da ihmal etmedi.

 

“BU TÜR PROJELER BİZİ GELECEĞİ HAZIRLAYACAK”

Projeyi gerçekleştiren öğrencileri tebrik eden Vali Köşger, “2. Abdülhamit’in yaptırdığı bir mektepte, çocuklarımızın çağın bilgisiyle donanmış bir şekilde ortaya çıkardığı bir ürünü gördük. Bizim köklerimiz üzerinde çağın bilgisiyle donanarak geleceğe emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesi olarak görüyorum bunu. Çok duygulandım. Öğrencilerimizin başarıyla dönmeleri takdirde ödüllendireceğim. Bu tür projeler bizi geleceği hazırlayacak. Hepsine başarılar diliyorum. Türkiye’yi Çin’de temsil edecekler” dedi.

 

“EN BÜYÜK AMACIMIZ TÜRK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK”

Takım kaptanı 11. sınıf öğrencisi Selim Kuzucu, 46 takım arasında tek Türk takımı olmalarının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Selim Kuzucu, "6 haftalık periyotta robotumuzu bitirmeye çalıştık. Robotumuz bir defans robotu. Mart aynın ortalarında Çin’in Şangay şehrinde yarışmaya katılacak. Amacımız diğer takımların temel görevlerini engellemeye çalışmak. Bunları yaparken de küpü itme, taşıma ve kaldırıp geriye bırakma gibi özellikleri var. 46 takım arasındaki tek Türk takımı biziz. En büyük amacımız Türk bayrağımızı dalgalandırmak” diye konuştu. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler