Takip Et
  • 14 Şubat 2017, Salı 08:15

Yenipazar'da geleceğin ustalarından örnek davranış

Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, kırsal mahallelerde eğitim gören kardeşlerinin saç kesimini ve bakımını yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ile Eğridere ve Paşaköy mahallelerinde eğitim gören ilkokullardaki kardeşlerinin saç bakımı ve kesimini yaptı. Kuaförlük ve Berberlik Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlik, ilkokul öğrencilerini çok mutlu etti.

MESLEKİ TANITIM VE DAYANIŞMA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Utku'nun da katıldığı etkinlikte, eğitim ile dayanışma ve kaynaşmanın amaçlandığı ifade edildi. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri dalında eğitim gören öğrencilerinin katkılarına teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Acar, ''Eğridere ve Paşaköy ilkokullarındaki öğrencilerin saç kesimi ve bakımı faaliyetinde bulunuldu'' dedi. Ayşe Acar, mesleki ve teknik eğitimin önemli olduğunu belirterek bu tür faaliyetlerin kurumlar arasındaki dayanışmayı artırdığını, öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir yerinin olduğunu vurguladı. Acar, bu tür faaliyetlerin, tüm okullarda diğer meslek dallarında da yapılmasının faydalı olacağını ifade etti.

"MESLEK AYRIMI YOKTUR"

Mesleki eğitimin, ülkenin ekonomi ve sanayi yönünden kalkınmasındaki önemini vurgulayan Merkez Müdürü Uğur Utku, yapılan faaliyetin, kurumlar ve okullar arasında personel ve öğrenci dayanışması ile kaynaştırmayı artırdığını vurguladı. Utku, "Suna Albayrak'ın, 'İyi ve kötü meslek diye bir ayrım yoktur, sadece sevdiğin meslek vardır' sözünden yola çıktık. Öğrencilerin sevdikleri mesleklere yönelmeleri ve meslekleri tanımaları amacıyla bu ve buna benzer faaliyetler merkezimizce yapılmaktadır" dedi. Kırsal mahalle okullarındaki öğrenci velileri de bu faaliyetlerin yararlı olduğunu ifade ederek, benzeri çalışmaların yeniden yapılmasını talep etti ve teşekkürlerini iletti.

Yapılan saç bakımı ve tıraşların ardından, Mesleki Eğitim Merkezi ve ilkokul öğrencileri birlikte fotoğraf çekilerek vedalaştı. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.