MEB: İlk ve ortaokullarda karne notları derse katılım puanıyla belirlenecek
14 Ocak 2021, Perşembe 09:16Tweet | ||
![]() |
Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.
MEB tarafından 25 Aralık 2020'de yapılan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağı duyurulmuştu.
Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokullarda birinci dönem karnelerinin hazırlanması sürecinde, salgın koşullarından kaynaklı gereksinimler ve öğrencilerin yararı gözetilerek, uygulamada birlik sağlamak amacıyla yapılacak dönem sonu işlemleri hakkında velileri rahatlatacak bir düzenlemeye gidildi.
İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.
Öte yandan, salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı da belirtildi.
25 Aralık 2020'de MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. (AA)

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası ilçe, 6 yıl sonra kar yağdı. Karla

DDY Söke Gar Şefliğine 2018 yılı sonlarında atanan Sadık Satılmış Şener, Genel

AK Parti Aydın İl Başkanlığı'nın 7. İl Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

Aydın - Umurlu Karayolu'nda 3 aracın karıştığı kazada bir kargo şirketinin aracının

Denizli'de kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Sabahın erken saatlerinde başlayan

Aydın’da etkili olamaya başlayan kar nedeniyle ve buzlanma görülen

Aydın’ın Nazilli İlçesi Bereketli Mahallesi eski muhtarı 63 yaşındaki

Türk doğal taş sektörünün işlenmiş ürün ihracatı 2020

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun

Denizli'nin Çameli ilçesinde tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kuyusuna düşen tilki, itfaiye ekibince

Denizli'de beyin kanaması nedeniyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Raziye

Denizli'nin Çivril ilçesinde silah kaçakçılığı suçlamasıyla

Aydın Devlet Hastanesi Pandemi Servisi'nde görevli Enfeksiyon Hastalıkları

Çine’nin Yeniköy Mahallesi’nde öğretmenlik yapan, emekli

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde

Aydın İli Bozdoğan İlçesi Fatih Ortaokulu Bahçesine Halı Saha İçin

Muğla'nın Bodrum ilçesinde mantar toplarken fenalaşan kişi hayatını kaybetti. Alınan

Sulama suyu dağıtımı, sulama şebekesi bakım onarımı, kanal temizliği ve genel hizmet

Muğla'nın Fethiye ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı iş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, kendisine hamile süsü veren Özbekistan

Manisa'nın Soma ilçesinde araçlarında uyuşturucu bulunduğu için

Aydın’ın Didim ilçesinde, elektrik direğine çarpan hafif ticari

Aydın İli Efeler İlçesi Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu ve Zübeyde Hanım

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Pazartesi günü gerçekleşecek

Kuşadası'nda 328 m² arsa mahkemeden satılıktır (çoklu satış) Satılmasına

İzmir'in Torbalı ilçesi kırsalında bir çiftlikte aslan yavrusu bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrim içi yapılacak Açık

İzmir'de, evlerinde içki içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde hizmet veren pide salonu işletmecisi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Uygulama