Takip Et

SON DAKİKA

'Leyleklerle Bilim' projesiyle sınırları kaldırdılar

11 Ekim 2017, Çarşamba 08:20

     


Avrupa Birliği Erasmus projesi kapsamında Aydın'ın İncirliova ilçesine gelen 8 yabancı öğretmen Türk Kültürü'nü yakından tanıma fırsatı bulacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Polonya koordinatörlüğünde İtalya, Türkiye, Romanya ve Çek Cumhuriyeti tarafından ortak yürütülen projenin Türkiye ayağında, Avrupa ülkelerinden gelen 8 yabancı öğretmen, İncirliova Nazmi Topçuoğlu İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

 

Erasmus 'Leyleklerle Bilim' projesi kapsamında Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'na gelen yabancı öğretmenleri leylek heykelleri ve öğrenciler karşıladı. Karşılama töreninde okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Daha sonra okulu gezen yabancı heyet eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Yabancı öğretmenlere ayrıca evlerde veliler tarafından hazırlanan Türk yemekleri tattırıldı. Türk yemeklerine hayran kalan yabancı öğretmenler Aydın incirini de çok sevdi. Grup bu tür projelerle önyargıları ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti. Türk insanlarının çok sıcak kanlığı olduğunu ifade eden yabancı heyet Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. 6 gün boyunca Aydın'da kalacak olan gurup Aydın tarihi ve kültürünü yakında da tanıma fırsatı bulacak.

 

“BU PROJELERLE ÜLKEMİZİ DAHA İYİ TANITMA FIRSATI BULUYORUZ”

Proje hakkında bilgi veren, İncirliova Nazmi Topçuoğlu İlkokulu Zafer Aras, okul olarak Avrupa Birliği Erasmus projesini 2 yıldır yürüttüklerini aktardı. Projenin Türkiye ayağını gerçekleştirdiklerini belirten Aras, "Eğitim faaliyetleri kapsamında bizler öğrencilerimizi yurt dışına gönderiyoruz. Yurt dışından öğrencileri de ülkemizde ağırlıyoruz Misafirlerimiz ile akademik ve sosyal kültürel faaliyetler yapıyoruz. Projenin ismi biraz basit görünse de leylek bu işin sadece logo kısmında. Projemizde leyleğimizde kullanmamızın da sebebi leyleklerin göç biçimi. Projemizin ortaklarının hepsinin ayrı birer konusu var. Çocuklarımız proje ortağımız ülkelere giderek yabancı öğrencilere konuk oldular. Projeyi yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeler sayesinde ülkemizi daha iyi tanıtma fırsatımız oluyor. Gelen misafirlerimiz önyargılarını yıkmış ve çok memnun bir şekilde ayrılıyor. Buda bizi memnun ediyor” dedi.

 

 

“PROJEYLE SINIRLAR ORTADAN KALDIRILDI”

Türkiye’de ikinci defa geldiğini söyleyen Polonyalı Pillar Villarroya Bravo, “Türk İnsanları oldukça çalışkan. Bu proje sayesinde sınırlar daha yaklaştı. Bu projede bulunmaktan çok mutluyuz. Projenin Türkiye ayağında bulunan okul müdürümüze de teşekkür ederim.” Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden İtalyalı Tızıana Scarnata da, “Türkiye’yi sadece turistik amaçlı gezilen bir ülke olarak görmüyorum. Türkiye’yi ailemizden bir ülke olarak görüyoruz. Türk çocukları İtalya’ya geldiğinde oradaki aileler ve çocuklarla çok iyi anlaştı. Bu sayede de sınırları ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler