Takip Et

SON DAKİKA

‘Evden Okula Otizm’ etkinliği gerçekleştirildi

6 Nisan 2021, Salı 14:12

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Söke Kaymakamlığı, Söke Kıryarlar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ‘Evden Okula Otizm’ adlı etkinlik gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleşen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şamil Akyıl, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un yanı sıra, Söke Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Bircan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Yön. Kur. Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, akademik, idari personel, veliler ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan tüm birimlerimiz ve Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak; özel çocuklarımızın ebeveynlerine ve en iyi eğitimi almaları için çaba gösteren eğitimcilerimize ihtiyaç duyacakları her konuda destek olmaya hazırız, onların yanınızdayız ve Otizmin farkındayız.’’ dedi.

Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; çocuklara uygun ortam sağlamanın gerekliliğini belirten Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selvinaz Saçan, gelişimsel ebeveynlik ve Dan Siegel’in Beynin El Modeli (Hand Model of the Brain) ile ilgili sunumunu yaptı.

Otizmli bir bireyin annesi olarak eğitimin ve fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan Öğr. Gör. Dr. Nazan Öztürk, evde yapılabilecek aktiviteler hakkında bilgi verdi.

Etkinlik, Söke Kıryarlar Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Burcu Pakalın’ın otizmin belirtileri, tanılanması ve otizmde özel eğitim ile ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler