Takip Et

SON DAKİKA

Şampiyon rOctopus7134 takımı Çandıroğlu’nu ziyaret etti

6 Nisan 2018, Cuma 15:43

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Aydın’ın ilk ve tek FRC Robot Takımı rOctopus7134, Çin’in Şangay Kenti’nde Türkiye’yi temsilen katıldıkları “FRC Robot Yarışması’nda aldıkları, yarışmanın en büyük ödülü olan “Rookie All Star” ödülünü takdim etmek için İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nu makamında ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

First Robotics Competition (FRC) adıyla her sene düzenlenen ve bu yıl Çin’in Şangay Kenti’nde ABD, Kanada, İsrail, Meksika, Avustralya, Çin, Brezilya, Şili, Domanik Cumhuriyeti, Hollanda, Şili, İngiltere, Tayvan, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden toplam 70 binden fazla öğrenciyi geride bırakarak yarışmanın en büyük ödülü olan “Rookie All Star”ı ülkemize getiren öğrenciler, yarışma ile ilgili izlenimlerini İl Milli Eğitim Müdürü ile paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse ve Takım Mentörleri Rıza Arda Bayırlı, Zeynep Ceren Çiftsüren, Zehra Ateş ve Fatih Celalettin Unay eşliğinde Çandıroğlu’nu ziyaret eden rOctopus7134 takımı Nisan ayının ikinci yarısında yapılacak olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston Kenti’ndeki final yarışmalarında da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerini ifade ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, ekibimizin Çin’de kazanmış oldukları bu başarının bir tesadüf olmadığını, yürekten inanarak çalıştıkları ve azmettikleri sürece başarının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Amerika’dan da aynı başarıyla döneceklerine inandığını söyledi. Çandıroğlu, takım öğrencilerini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler