Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı öğrenciler Türkiye’nin gururu oldu

4 Mart 2019, Pazartesi 13:31

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce STEM Projesi kapsamında kendi tasarladıkları ve ürettikleri robotlarla hazırlanan liseli gençlerden oluşan Aydın’ın ilk FRC (FIRST Robotics Competition) Robotik takımı “rOctopus 7134”, Kanada’da “Entrepreneurship Award” Girişimcilik Ödülü alarak büyük bir başarıya daha imza attılar.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bölgesel turnuvaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum ve Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Rıza Arda Bayırlı liderliğinde Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Barış Hocaoğlu, Nazilli Fen Lisesi'nden Hüseyin Efe Karatekin ve Alper Adanalı, Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi'nden Ahmet Burhan Yaman ve Yağız Özçetin, TED Ege Koleji'nden Ebru Karagöz ve Özümay Eraydın, Atabey Koleji'nden Baran Üyükuş rOctopus 7134’ü temsilen katıldılar.

Aydınlı lise öğrencileri, 27 Şubat- 3 Mart 2019 tarihleri arasında Montreal Kanada’da düzenlenen FRC Festival'de Robotique Bölgesel Turnuva'ya katılıp Aydın’ı ve ülkemizi temsil ettiler. “Entrepreneurship Award” Girişimcilik Ödülü'nü alarak büyük bir başarıya daha imza attılar. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 42 takımın kıyasıya yarıştığı FRC Festival'deki Robotique Bölgesel Turnuva’da “rOctopus 7134”; Bosh, Microsoft, Google gibi ünlü sponsorların desteklediği takımlar arasından kendi mütevazi imkânlarıyla ve profesyonel destek almadan sıyrılarak “Girimşicilik Ödülü” nü Türkiye’ye ve Aydın’a getirmeyi başardı.

Aydın’ı gururlandıran öğrencilerin çarşamba günü döneceklerini belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, öğrencileri tebrik etti ve öğrencilere her türlü desteği sağlayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’e de teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler