Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye’nin güvenliği ATL’den sorulacak

3 Aralık 2020, Perşembe 16:35

     


Aydın’da faaliyet gösteren ve Türkiye’de üretimi ilk olan Beylerbeyi Güvenlik Sistemleri firması, Aydın Anadolu Teknik Lisesi’nde (ATL) eğitim gören öğrenciler için bir sınıf oluşturdu. Oluşturulan sınıfın tefrişatını ve cihaz donanımını gerçekleştiren firma sahibi Erdoğan Uçar, güvenlik donamımı ile ilgili birçok cihazı Türkiye’de kendilerinin ürettiğini belirtip, “Tecrübe sahibi meslektaşlarımın yetişmesi için ATL’ndeki bu mevcut sınıfa katkı sağladık” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’nin en eski Teknik Liseleri’nden olan ATL’nde eğitim gören öğrenciler için önemli bir destek sağlandı. Beylerbeyi Güvenlik Sistemleri firması tarafından tüm donamını gerçekleştirilen Güvenlik Sistemleri Dalı sınıfının tüm cihaz donanımı ile tefrişatını gerçekleştirdi. Güvenlik Sistemleri Dalı Sınıfı Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Teknik Liselerden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Beylerbeyi Güvenlik Sistemleri firması işletmecisi Erdoğan Uçar, ATL Müdürü Fatih Celalettin Unat ve öğretmenlerin katılımıyla yapıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÜRETİM MANTIĞINI YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kendisinin de ATL’den 1987 yılında mezun olduğunu belirten Erdoğan Uçar, “Bu okulun mezunlarındanım ve 25 yıldır kendi işletmemde üretim yapmaktayız. Güvenlik sistemleri alanında üretim yapan firma olarak hem Aydın’da hem de Türkiye’de tek firmayız. 3 yıl önce firmamızın AR-GE bölümünü kurduk. Şuan yaptıklarımız istediklerimiz değil, inşallah çok daha iyi işler yapacağız. İlk amacım bizim meslektaşımız olan ve meslektaşım olacak öğrencilerimizin kendilerini önemli hissetmesi. Elektroniğin gerçekten önemli bir branş olduğunu ve geleceğin de elektroniğin üzerinde olduğunu anlatıp bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda da maddi manevi her türlü katkıya hazırız. Burada elektronikte öğrencilerimize üretim mantığını yerleştirmek istiyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimiz de tam bir elektronikçi olacak” ifadelerini kullandı.

“DİĞER MESLEK ALANLARINA DA ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Sınıfın açılış töreni sonrası incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Okumuş, güvenlik sistemleri alanında Türkiye’nin çok iyi alanlara gittiğini belirterek, “Bu gelişmeler, sizin gibi AR-GE çalışması olan firmalar sayesinde gerçekleşmektedir. ATL okulumuza böyle bir laboratuvar kazandırdığınız için ben size çok teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimizin bu alanda daha iyi yetişmeleri için ve burada öğrendikleri ile sizlerin fabrikalarınızda veya kendi kuracakları fabrikalarda kalifiyeli eleman olarak iş bulmaları kolay olacak. Bu okulumuzda birçok meslek dalımız var ve bu sizin girişiminizin diğer işletmelerimize de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, eğitime önemli katkı sunan Beylerbeyi Güvenlik Sistemleri işletmecisi Erdoğan Uçar'ı plaketle ödüllendirdi. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler