Takip Et

SON DAKİKA

Akhisar depremini Tayvan'dan bildi

23 Ocak 2020, Perşembe 00:04

     


Sosyal medyada Dyson Lin adıyla paylaşımlarda bulunan ve kendini Deprem Öngörme Enstitüsü kurucusu olarak tanıtan kişi, saat 13.44'te Balıkesir çevresinde hareketlenme olduğunu yazdı. Bölgede 5-6 şiddetinde deprem olacağını, duyurdu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye yıllardır deprem gerçeği ile yaşıyor. Uzmanlar yıllardır büyük bir deprem olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor. Her sarsıntının ardından da fısıltı gazetesi sosyal medya aracılığıyla devreye giriyor ve insanların daha çok korkmasına sebep oluyor. Son depremlerin ardından sosyal medya sayesinde gündeme gelen bir isim daha var. Adı Dyson Lin. Kendisini deprem uzmanı olarak tanıtıyor ve önceki paylaşılmarında İstanbul için çok ciddi uyarılarda bulundu. 

Dyson Lin'in gerçek kimliği olup olmadığı ise net değil. Taiwan'da yaşadığını ve Quake Forecast Institute kurumunun CEO’su olduğunu vurguluyor ancak şirketin tüm bilgilerine ulaşmak mümkün olmuyor. İnternet arama motorları şahsın konumunun ve iş yerinin Taiwan'da olmasından dolayı yeterli bilgiyi sağlamıyor. Tahminlerini Air 2 adını verdiği bir cihazla yaptığını söyleyen Dyson Lin, domateslerden faydalandığını da söylüyor. Kimi zaman da bir papağanı kullandığını açıklıyor. 

Halkı paniğe sürüklemekten hükümeti tarafından para cezasına da çarptırıldığı basında çıkan Dyson Lin adlı kullanıcı Akhisar depreminden önce ilginç bir paylaşımda bulunmuş.

Balıkesir civarında bir kırılma sinyali aldığını ve bunun çok yakın zamanda bir deprem olacağı anlamına geldiğini yazmış. Takipçilerden biri de sormuş, ne kadar büyüklükte diye... Cevabı 5-6 aralığı olmuş (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler