Aydın’da halk sağlığını tehdit eden taklit zeytinyağına yönelik jandarmadan kritik bir operasyon geldi. Efeler ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, piyasaya sürülmek üzere hazırlanan tonlarca sahte zeytinyağı ele geçirildi.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ile Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Efeler ilçesindeki Aydın Otoyol gişelerinde şüpheli bir araç durduruldu. Araçta yapılan detaylı aramada, sağlığa zararlı olduğu değerlendirilen 1632 litre taklit/tağşiş zeytinyağı ele geçirildi.
Piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olduğu belirlenen sahte zeytinyağının, tüketiciye sunulmadan önce yakalanması olası bir halk sağlığı riskinin önüne geçti. Operasyon kapsamında araç sürücüsü S.C. (22) hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.
Yetkililer, gıda güvenliğini tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgularken, vatandaşlara da şüpheli ürünleri yetkili mercilere bildirmeleri çağrısında bulundu. (ERDAL AYDIN)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.