
Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ile Didim Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, Didim’in Akbük Mahallesi’nde faaliyet gösteren işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, müzik izinsiz yayın yapan ve desibel sınırını aşan işletmelere toplamda 3 milyon TL’nin üzerinde idari para cezası uygulandı.
Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ve Didim Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi ekiplerinin birlikte yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin KBS terminal bağlantıları, yetki belgeleri, müzik yayın izinleri ve desibel seviyeleri kontrol edildi.
Gerçekleştirilen denetimlerde 19 işletme denetlenirken, 352 kişi sorgulandı. Denetim sonucunda, 7 işletmeye müzik yayın izin belgesi bulunmadan yayın yaptığı, 2 işletmeye ise desibel seviyesinin yasal sınırların üzerinde olduğu tespit edildi. Bu işletmelere, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi kapsamında, her birine 334.287 TL olmak üzere toplam 3.014.343 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Ayrıca, 1 işletmeye KBS sistemi ile kolluk terminaline bağlanmaması nedeniyle 136.189 TL, 2 işletmeye ise çalışan bildiriminde bulunulmaması sebebiyle kişi başı 778 TL idari para cezası uygulandı. (İREM DELİCE)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.