AyFm 100.5
  • 30 Eylül 2025, Salı 10:50

Çine’de geleceğe yön veren başlangıç

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu’nda 2025-2026 eğitim-öğretim yılına başlayan öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Çine MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Yakup Karaca, üniversite hayatına uyum sürecinin önemine değinerek, öğrencilerin sadece derslerde değil, sosyal ve kültürel alanlarda da gelişim göstereceklerini söyledi. Karaca, “Hedefimiz yalnızca mezun vermek değil, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, üretken ve vizyon sahibi bireyler yetiştirmektir” dedi.

Etkinlikte öğrencilere akademik yapı, ders kayıtları, danışmanlık sistemi ve sınav yönetmelikleri gibi temel bilgiler aktarıldı. Ayrıca Erasmus ve öğrenci değişim programları, işletmede mesleki eğitim, staj imkanları, kariyer günleri, sektör gezileri ve sportif faaliyetler gibi fırsatlar da tanıtıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Özdal Gökdal, Erasmus’un yalnızca akademik değil, kültürel etkileşim ve kişisel gelişim açısından da önemli olduğunu vurguladı. Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hafize Ayla Sarı ise bölümün yapısı, staj süreçleri ve mezuniyet sonrası iş imkanları hakkında bilgi verdi.

Akademik personelin de katıldığı oryantasyon, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Program, öğrencilerin hem üniversiteye uyum sağlamasına hem de kariyer planlamalarına ışık tuttu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.